Yazarlar

Tatili Sıla-i Rahim İle Taçlandıralım

Pandemi gölgesinde geçen yoğun bir çalışma döneminin ardından yaz tatili mevsimi geldi. Tatil dönemlerinin sıla-i rahim niyetiyle de çok iyi değerlendirilmesi, evlatlarımıza da akrabalarının tanıtılması önem arz etmektedir.
22 Haziran 2021

Ve sıla-i rahim hazırlıkları başladı. Yaz tatili mevsiminin gelmesiyle birlikte birçoğumuz ikinci vatanlarımız olan bu topraklardan anavatanımıza giderek hasret gidermek, sevdikleriyle kucaklaşmak için şimdiden hazırlıklarını tamamladı. Bu ziyaretler kendimiz için olduğu kadar burada doğan büyüyen çocuklarımızın da gerek kültürünü gerekse akrabalarını daha yakından tanıması için önem taşıyor. Bu ziyaretlere sıla-ı rahim deniliyor

Allah Teâlâ birçok ayette akrabalık bağlarının korunmasını gözetilmesini emreder, yine Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in hem uygulamalarından hem de tavsiyelerinden sıla-i rahime ne derece önem verdiğini görmekteyiz. Sıla-i rahim; akrabalara karşı tatlı sözlü, güler yüzlü olmaktan, karşılaştığımızda selamlaşma, hal hâtır sorma, ziyâretlerine gitme ve çeşitli konularda yardımlarına koşmaya kadar çok geniş bir çerçeveye sahip. Bu geniş çerçeve içinde elimizden ne gelirse yapmaya gayret edelim. Özellikle yaşlılarımızı ziyaret etmek, yapılacak işleri varsa yardımcı olup hayır dualarını almak tatilin bize kazandırdığı güzellikler olacaktır. Hatta yardıma muhtaç olan akrabalara imkânlar ölçüsünde maddi manevi destek sağlanmalıdır. Kuşkusuz, sıla-i rahim niyetiyle yapılan ziyaretler akrabalar arasındaki sevgi bağlarını güçlendirecek, varsa dargınlıkları sona erdirecektir.

Peygamberimiz Sıla-i Rahim tavsiyesinde bulunuyor

Sıla-i rahim ile ilgili olarak Peygamber Efendimiz, “İyiliğe benzeri ile karşılık veren kişi, tam anlamıyla akrabasını görüp gözetmiş olmaz. Hakiki sıla, kişinin kendisi ile ilgiyi kesenleri görüp gözetmesidir.” (Buharî, Edeb, 15) buyurur. Resululah’ın bu hadîs-i şerifi ziyaretlerde aklımızda bulundurmamız gereken bir altın öğüttür. Hakiki iyilik, karşılık beklemeden yapılandır, bizi sadece görüp gözeten yakınlara karşı sıla-i rahimde bulunulmamalı; unutan, akrabalık bağlarını koparanlara karşı da bu görev yerine getirilmelidir.

Unutulmamalıdır ki ameller niyetlere göredir. Dolayısıyla bu tatil dönemlerinin sıla-i rahim niyetiyle de çok iyi değerlendirilmesi, evlatlarımıza da akrabalarının tanıtılması önem arz etmektedir.

Elbetteki anavatanımızda edindiğimiz bu güzel hatıralar, moral ve motivasyon geri döneceğimiz vatanlarımızda bizlere büyük katkı sağlayacaktır. Çok kültürlülüğün bizlere kattığı kazanımlarla buralarda yine canla başla huzura ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunacağız. Bundan yola çıkarak şunu da hatırlatmak isteriz ki, anavatanımızla olan bu bağımız asla bizim yaşadığımız ülkeleri benimsemediğimiz, sahiplenmediğimiz anlamına gelmez. Bizler; Müslüman bulunduğu yeri imar eder, inşa eder, ihya eder bilinciyle bulunduğumuz her yeri benimseyerek, buralara katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Kurbanlarımız Bu Yıl Da Mazlumlara Sevinç Olsun

Kurban Bayramımız yaklaşıyor. Tatile çıkmadan önce kurban bağışlarımızı yaparak dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlara bayram sevinci yaşamasına vesile olalım.

Yaz Kurslarını Değerlendirelim  

Tatil mevsimini bulundukları ülkelerde geçirecek olan talebeler için bu yıl da camilerde ve eğitim merkezlerimizde kurslar düzenlenecek. Pandemi koşullarının imkân tanıdığı yerlerde bu kurslar yatılı olacağı gibi kimi yerlerde de online olarak düzenlenecek kurslarımıza çocuklarımızı kaydettirerek dolu dolu bir tatil yaşatalım.

Herkesin yolu açık, sadakaları, kurbanları kabul, sıla-i rahimleri makbul olsun.

Pin It on Pinterest

Paylaş