Yazarlar

Söz Sahibi Olmak İçin Seçimlere Mutlaka Katılalım!

Avrupa’da birçok ülke için seçim dönemi. Norveç’te seçimler yapıldı. Fransa’da 2022 Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hazırlıkları sürüyor. Almanya’da ise 26 Eylül 2021 tarihinde düzenlenecek seçimlerde Federal Meclis’in yeni üyeleri belirlenecek.
21 Eylül 2021

Almanya’da 16 yıllık Merkel dönemi de sona ermiş olacak. Almanya’nın birçok zorlu döneminde başarılı bir yönetim sergileyen sayın Merkel’e hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Almanya’da yaklaşık 5,5 milyon Müslüman yaşıyor ve Müslümanlar artık tartışılmaz bir şekilde Almanya’nın vazgeçilmez bir parçası. Müslümanlar yaşadıkları sorunların çözülmesi için, siyaset ve kamu politikaları bağlamında siyasi partilerin ve adayların hangi yaklaşım içinde olduklarını merak ederken, yapılan açıklamaların sadece seçim vaadi mi yoksa gerçekçi vaatler mi olduklarını hep birlikte göreceğiz.

Bu bağlamda Müslüman seçmenlerin her şeyden evvel sandığa gitmesi büyük önem arz ediyor. Geleceğin şekillenmesi adına Müslüman seçmenler, Almanya’da partilerin seçim programlarında İslam’a ve Müslümanlara ilişkin hangi konulara, hangi bakış açısı ile yaklaştığını çok iyi analiz etmek durumundadır. Zira kimi partiler İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele gibi maddeleri ciddi bir biçimde ele alarak, bu konularda kararlılıkla mücadele edileceğini belirtirken, kimi partiler ise İslam düşmanlığı yerine İslamcılıkla savaşılması gerektiği, kamu hizmetlerinde ve okullarda başörtüsü yasağı getirilmesi gerektiği gibi görüşlere ve vaatlere sahip. Bu nedenle sandığa gidip söz hakkımızı kullanarak, seçimlerin sonuçlarında kimin meclise girdiğini belirlediğimiz gibi kimlerin giremeyeceğini de belirlemiş olduğumuzu hatırda tutmamız gerekiyor. Alenen İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık yapmakta bir beis göremeyen partilerin ve adayların meclisteki varlığını belirleyecek olan yine seçmenlerdir. Bu bakımdan mektupla oy kullanma imkânı gibi kolaylıkların sağlandığı bir ortamda oy kullanma bir görev addedilmelidir.

25. Yıldır Açık Cami Günü

İslam’ın tanıtılması ve toplumsal huzurun sağlanması amacıyla yapılan Açık Cami Günleri bu yıl 25. yılını kutluyor. Almanya’da seçimlerin ardından 3 Ekim’de yapılacak Açık Cami Günleri bu yönüyle bu sene ayrı bir anlam taşıyor. Pandemi nedeniyle imkânların elverdiği camilerde gerçekleştirilecek olan camilere tüm gayrimüslim tanıdıklarımızın davet edelim 25. yılın dolu dolu geçirilmesine katkıda bulunalım.

Geçtiğimiz günlerde Danimarka İslam Toplumu (DIT) yeni hizmet binasının açılışını gerçekleşti. İrşaddan, gençliğe, eğitime değin birçok alanda çok güzel çalışmalar yapan Danimarka İslam Toplumu’nun çalışmalarını geliştirmesine imkân sağlayacak binanın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Yaz tatili döneminde çalışmalarını devam ettiren gerek Almanya, Türkiye ve diğer bölgelerdeki afetzedelerin yanında olan gerekse sıla yolunda açtığı stant ile gönüller fetheden Hasene derneğini tebrik ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Pin It on Pinterest

Paylaş