Fransa Haguenau İslami İlimler Enstitüsü 6. Dönem Mezunlarını Verdi

Fransa Vision Haguenau İslami İlimler enstitüsü 6. dönem mezuniyetini verdi. Öğrenciler ayrıca Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi diplomalarını da aldı. Bu diplomalarla Türkiye ve Avrupa’da üniversite eğitimine devam edilebiliyor.

Şeyma Yapıcı

Fransa’nın Haguenau şehrinde bulunan Vision Haguenau İslami İlimler Enstitüsü 6. Dönemini tamamladı. 6. dönemin sona ermesi dolayısıyla yapılan özel törende mezunlara diplomaları verildi. Okul idaresi öğrencilere ayrıca plaket de verdi.

Haguenau İslami İlimler Enstitüsü öğrencileri ayrıca Türkiye’den Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi diploması da aldı. Öğrencileri, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi diplomaları ile Yabancı Öğrenci Sınavı sonrasında Türkiye’deki üniversitelerde eğitimlerine devam edebilecekler. Öte yandan, Avrupa’da eğitimini sürdürmek isteyen öğrenciler de Avrupa üniversitelerinde okuyabilecekler.

2012-2013 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayan Vision Haguenau İslami İlimler Enstitüsü’nde Kur’an-ı Kerim ve Arapça başta olmak üzere İmam Hatip Lisesi müfredatı uygulanıyor. 3000 m2 alana kurulu enstitüye, ortaokulu bitirmiş 16 yaş üzeri kız çocukları eğitim görüyor. Enstitüye, tüm Avrupa’dan de öğrenci kabul ediliyor.

Öğrencilerin diploma alma törenine İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanı Dr. Abdulhalim İnam ve birlikte Doğu Fransa Bölge Başkanı Eyüp Şahin, Bölge Eğitim Başkanı Mikail Akbulut ve öğrencilerin velileri de katıldı.