Gündem

Avusturya’da Eğitimde Ayrımcılığın Ey Yagın Sebebi Etnik Köken ve İslam Düşmanlığı

Avusturya eğitim siteminde etnik köken ve İslam düşmanlığı temel ayrımcılık sebebini oluştururken, faillerin ancak yüzde 1’i her hangi bir müeyyide ile karşılaşıyor.
01 Temmuz 2021
@Shutterstock

Avusturya’da yayımlanan bir eğitim raporuna göre Avusturya eğitim sisteminde öğrenciler arasında ayrımcılık yapıldığı, ayrımcılık sebebi olarak etnik köken ile İslam düşmanlığının başı çektiği tespit edildi.

Eğitimde ayrımcılıkla mücadele girişimi Initiative für ein diskriminierungsfreies Bildungswesen (IDB) tarafından yayımlanan rapora göre, öğrenciler arasında ayrımcılık yapanların yüzde 63’ünü öğretmenler oluşturuyor. Ayrımcılığa uğrayanların yüzde 74’ü farklı etnik kökenlere mensup ögrenciler. Avusturya eğitim sisteminde yapısal ayrımcılık oranı ise yüzde 10.

Avusturya eğitim sisteminde ikinci sırada yer alan ayrımcılık sebebini ise İslam düşmanlığı oluşturuyor. İslam düşmanlığı sebebi ile ayrımcılığa maruz kalma oranı yüzde 15.

Sadece yüzde 1’i Ceza Alıyor

Araştırmanın ortaya çıkardığı dikkat çekici bir nokta da, Avusturya eğitim sisteminde ayrımcılık yapanların yüzde 99 oranında her hangi bir müeyyide ile karşılaşmadığı gerçeği oldu. Araştırma, ayrımcılığa uğrayan öğrencilerin en çok ilk okullarda karşılaştığını da tespit etmiş bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş