Gündem

Danimarkalı Politikacı: “Başörtülü Müslümana Aşı Yaptırmam!”

Aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi’sinin önde gelen politikacılarından Martin Henriksen başı örtülü bir Müslüman kadına aşı yaptırmayacağını söyledi.
Şevki Şahin
01 Temmuz 2021
Danimarka Başbakanı Mette Ferderiksen'in bir Müslüman’a aşı yaptırması aşırı sağcıların tepkisini çekti. @twitter

İslam karşıtlığı politikaları ile tanınan Martin Henriksen, 9 Hazirandaki sosyal medya paylaşımında Başbakan Mette Ferderiksen’in bir Müslüman’a aşı yaptırmasını “İslam propagandası” olarak eleştirdi. Henriksen, partideki arkadaşlarının da aynı görüşte olduğunu açıkladı.

Martin Henriksen’nin bu İslam karşıtlığı paylaşımına birçok takipçi tepki göstererek eleştiride bulundu.

Bir takipci “Ben bu detayı gözardı etmiştim. Ama gördüm ki, eğitimli bir Müslüman; aşı yaparak Danimarka toplumuna katkıda bulunmuş.” değerlendirmesi yaparken bir diğer bir takipçi de “Martın Henriksen’i artık her zaman farklılığı negatif olarak gören, buna karşılık başarıyı göreceğine detaylarla uğraşan biri olarak bileceğiz.” yorumunda bulundu. Bir başka takipçi de “Çok konuşuyorsun, sana benzeyen birisine aşı olmaktansa o bayana aşı olurum daha iyi.” şeklinde tepki gösterdi.

Bu arada Martin Henriksen Danimarka’nın önde gelen gazetesi Ekstra Bladet’e bir demeç vererek kendisine yapılan ırkçılık suçlamalarına “Başörtülü bir Müslüman kadın İslam’ı temsil eden bir üniforma giymiş, bu üniformayla İslam propagandası yapıyor demektir. Onun için benim eleştirimin ırkçılık değildir.” cevabını verdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş