Gündem

Türkiye’ye Arabalı Akın

Türkiye kökenliler arasında yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyenlerin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor. Kapıkule'den 1 Haziran'dan bu yana 400 binin üzerinde kişinin Türkiye'ye giriş yaptı.
09 Temmuz 2021
@aa

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 1 Haziran 2021 tarihinden 8 Temmuz 2021 tarihine kadar 400 binin üzerinde yurt dışında yaşayan Türk kökenlinin Türkiye’ye giriş yaptığı bildirildi.

Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki İdare Amiri Ali Uysal, yoğun bir trafiğe rağmen Türkiye’ye giriş işlemlerinin en kısa zamanda bitirilebilmesi için gerekli önlemlerin alındığını, en yoğun saatler de dahi 20 Arabalık sıranın 1 saatte bitirildiğini söyledi.

Türkiye’ye girişlerin hızlı ve konforlu şekilde gerçekleştirileceğini planladıklarını bildiren Ali Uysal işlemlerden önce sınır kapısı girişinde bilgilendirme broşürü verildiğini sağlıkçıların ön plana çıkarıldığını söyledi ve “Soydaşımız sıradayken getirmiş oldukları aşı kartı ve test sonuçlarına ‘görüldü’ kaşesini vuruyoruz ve sağlık kabinine girmelerine gerek kalmıyor.” dedi.

Uysal, tüm misafirlere Valiliğin ikram çadırında Osmanlı şerbeti, su, çay ve kahve ikram ettiklerini belirterek, “Bu yıl PTT mobil hizmet aracı da faaliyet göstermeye başladı. Bize gelen en büyük şikayet yol üzerinde çok pahalı OGS, HGS ve döviz ile ilgili kalitesiz ve pahalı hizmet aldıkları, bazen dolandırıldıklarıydı. Bunu önlemek adına hem saha içine hem saha dışına PTT mobil hizmet aracı çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Kapıkule’de İl Sağlık Müdürlüğü personelinin aşı hizmeti de verdiğine dikkati çeken Uysal, ayrıca sınır kapısı güzergahındaki işletmeleri denetlediklerini, fahiş fiyat uygulayanlara ceza kesildiğini dile getirdi.

Yurtdışından yoğun şekilde yolcu gelmeye devam ettiğini aktaran Uysal, şunları kaydetti:

“Geçen yıl koronavirüs salgını dolayısıyla girişler neredeyse yok gibiydi. Bu yılki geçişlerde 2018 ve 2019’u geçeceğimizi düşünüyorum. Şu anda 1 Haziran’dan itibaren Kapıkule’den 400 binin üzerinde gurbetçi geçişi oldu. Çok yoğun bir giriş var. Hatta geçen hafta sonu bir günde 30 bini geçen rakam ortaya çıktı. O gün 7 bin 380 araç giriş yaptı. Kurban Bayramı öncesinde girişler yoğunlaşacak.” (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş