Gündem

Türkiye İnsanî Yardımlarda Yine En Önlerde Yer Aldı

Türkiye, dünya ülkeleri arasında en çok bağış yapan ülkelerin en önlerinde yer almaya devam ediyor. Türkiye geçen sene 8,04 milyar dolar insanî yardım yaptı.
10 Temmuz 2021
Türkiye insanî yardim yapan ülkelerin en başlarında yer almaya devam ediyor. BAzı ülkelerin yardımları yüzde 50'den fazla azaldı. @aa

Türkiye, diğer ülkelere insanî yardım yapan ülkelerin en önlerinde yer almaya devam ediyor. İngiltere merkezli Kalkınma Girişimleri (Development Initiatives DI) tarafından yayımlanan 2021 Küresel İnsani Yardım Raporu’na göre miktar olarak en fazla yardımı Amerika Birleşik Devletleri yaparken, gayr-i safî millî hâsılaya oranla en fazla yardımı da Türkiye yaptı. Türkiye miktar bakımından da ABD’den sonra ikinci sırada yer aldı.

ABD geçen yıl 8,9 milyar dolar yardımda bulunurken Türkiye’nin insanî yardımı 8,04 milyar dolar oldu.

Geçen yıl tüm dünyada yapılan toplam 30,9 milyar dolar olan insanî yardımın yüzde 26’sını Türkiye yapmış oldu.

Almanya’nın insanî yardım miktarı 3,7 milyar dolarda kalırken, Avrupa Birliğinin yardımları 2,6 milyar dolarda, İngiltere’nin ki de 2,1 milyar dolarda kaldı.

Yardımları Azaltan Ülkeler

2020 yılında Suudî Arabistan, Avustralya, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin insanî yardımları çok büyük oranda geriledi. Bir önceki yıla göre Suudî Arabistan’ın yaptığı yardımlar yüzde 53, Avustralya’nın yüzde 44, Japonya’nın da 26 oranında düştü. Birleşik Arap Emirlikleri’nin yaptığı yardım oranındaki düşüş ise yüzde 39 oranında oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş