Gündem

Almanya’da Hükûmetin Kovid-19 İle Mücadele Politikası Protesto Edildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, hükûmetin Kovid-19 ile mücadele politikası protesto edildi. Gösterilerde 80 kişi gözaltına alındı.
30 Ağustos 2021
@Shutterstock

Federal hükûmetin Kovid-19 salgınıyla mücadelede izlediği politika ve aldığı tedbirleri protesto etmek için binlerce gösterici Mitte ve Friedrichshain-Kreuzberg ilçelerinin çeşitli yerlerinde toplandı.

MASKE VE MESAFE KURALLARINI İHLAL ETTİLER

Polisin, bulundukları yerlerde toplanmalarına izin vermemesi üzerine protestocular yürüyüşe geçerek Alexander Meydanı’na ulaşmak istedi. Polisin bu girişimi de engellemesi üzerine göstericiler Prenzlauer Berg semtine doğru yürüyüşe geçti. “Barış, özgürlük ve demokrasi” sloganları atan protestocuların maske ve mesafe kurallarına uymadığı görüldü.

80 KİŞİYE GÖZALTI

Berlin polisinden yapılan açıklamada, gösterilerde yaklaşık 80 kişinin gözaltına alındığı, özellikle şiddete başvuranlara ve yasaları ihlal edecek şekilde çağrıda bulunanlara odaklanıldığı aktarıldı. Gösteriler sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı ve 2 binin üzerinde polis görev yaptı. Federal Meclis ve Başbakanlık binalarının çevresi trafiğe kapatıldı.

Berlin’de dün de yüzlerce kişi hükûmetin Kovid-19 önlemlerini protesto etmek için izinsiz yürüyüş düzenlemek istemiş ancak polis ile göstericiler arasında arbede çıkmıştı. Yürüyüşü engellemek isteyen polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etmişti. (AA)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş