Gündem

Almanya’yı Sarsan Maske Cinayetinin Yeni Detayları Ortaya Çıktı

Almanya’da geçtiğimiz cumartesi günü bir benzin istasyonu çalışanını öldüren kişinin, maske karşıtı olduğu ve koronavirüsün uydurma olduğunu ileri sürdüğü ortaya çıktı.
22 Eylül 2021
Olayın gerçekleştiği Idar-Oberstein'daki benzin istasyonu. @Ruptly

Almanya’da bir benzincideki satış görevlisini maske tartışması sebebiyle öldüren kişinin savcılık soruşturması sonrasında maske ve koronavirüs aşısı karşıtı olduğu, sosyal medyada bu yönde çok sayıda paylaşımı olduğu tespit edildi. Zanlının ayrıca korona salgınına ve virüse inanmayan, çoğunluğunu radikallerin oluşturudu aşı karşıtı Querdenken hareketi yanlısı olduğu belirlendi.

Alman medyasındaki haberlere göre katil zanlısı Mario N.’in bilgisayar program geliştiricisi olduğu ve çevresinde saldırganlığı ile tanındığı da ifade edildi. Mario N.’in aynı zamanda evinin çevresinde bulunan park yerlerinde özellikle kadınlara karşı taşkın davranışlarda bulunduğu ve maske takanları aptallıkla suçladığı ifade ediliyor.

Olay Nasıl Gelişti

Savcılık tespitlerine göre, cumartesi akşam saat 20.00’ye doğru benzinciye gelerek satıcıdan bira isteyen Mario N., satıcının maske uyarısının ardından bira satışını yapmamasına sinirlendi. 2 saat sonra maske takarak benzinciye giren Mario N. silahıyla satış görevlisini vurdu.

SİYASİLERDEN TEPKİ

Almanya’daki siyasi partiler, maske ve aşı karşıtlarının giderek radikalleştiğine dikkat çekerek olayı kınadı. CD/CSU Başbakan Adayı Armin Laschet, Querdenken hareketine karşı sert tepki gösterdi. Laschet, toplumdaki bu nefretin son bulması çağrısında bulundu.  SPD Başbakan adayı Olaf Scholz ise saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Yeşiller Partisi başbakan adayı Annalena Baerbock da, “Yalnızca geçerli kurallara uymayı, sağduyulu olmayı ve dayanışma göstermeyi isteyen genç bir adamın korkunç cinayeti karşısında şok oldum” ifadelerini kullandı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş