Steinmeier’den Açık Cami Günü Mesajı: Böyle Bir Günün Düzenlenmesinden Sevinç Duyuyorum

Steinmeier’den Açık Cami Günü Mesajı: Böyle Bir Günün Düzenlenmesinden Sevinç Duyuyorum

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, her yıl Almanya’da 3 Ekim’de yapılan Açık Cami Günü’nü tebrik ettikten sonra, Müslümanların çoğulcu demokratik toplumun tam ortasında olduğunu söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, her yıl Almanya’da 3 Ekim’de yapılan Açık Cami Günü dolayısıyla Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’ne tebriklerini iletti.

Tebrik mesajında “Almanya’nın pek çok yerinde 3 Ekim’de Açık Cami Günü yapılmasından dolayı sizleri selamlıyor ve böyle bir günün düzenlenmesinden de sevinç duyuyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Steinmeier, gerek bu günde gerekse yılın diğer günlerinde cami cemiyetlerinde aktif rol alan yaşlı-genç kadın ve erkeklere de teşekkür ettiğini iletti.

Steinmeier’den Cami Cemaatleri Vurgusu

Bu çalışmaların hayata geçirilmiş bir inancın sonucu olduğuna vurgu yapan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, cami cemaatlerinin Almanya’nın dinî çoğulcu demokratik toplumunun merkezine ait olduğunu da söyledi. Açık Cami Günü mesajında “Toplumun merkezindeki bu yerinizi doldurun.” diyen Steinmeier toplumun beraberce şekillendirilmesi çağrısında da bulundu.(ib)