Gündem

İspanya Refaketsiz Genç Göçmenlere İkamet ve Çalışma İzni Verecek

İspanya hükümeti, ülkeye refakatsiz olarak gelen göçmenlere kimlik, oturma ve çalışma müsadesi verecek. Daha önce İspanya'ya gelen ve geldiklerinde 18 yaşından küçük olanlar da yeni düzenlemeden yararlanacak.
22 Ekim 2021
Ispanya, ülkeye refakatsiz olarak gelen küçük göçmenlere kimlik ve oturma müsadesi verecek. @shuttertock

İspanya hükümeti, göçmen yasasında göçmenler lehine değişiklik yapılmasını kararlaştırdı. Karar yasalaşınca, İspanya’ya refakatsiz olarak gelen en az 15 bin göçmen genç oturma ve çalışma izni alacak. Yeni düzenlemeden İspanya’ya refakatsiz gelen ve geldiklerinde 18 yaşından küçük olan ama şimdilerde 18-23 yaşlarına gelip göçmen statüsünü kaybedenler de yararlanacak. Bu kategorideki göçmenlerin sayısının 7 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Kimlik Sahibi Olacaklar

Refakatsiz gelen göçmenlerin bir kısmının kimlikleri tam olarak tespit edilemediği için sığınma şartları müsait olsa da, kimliklerinin tespit edilememesinden dolayı göçmen statüsü kazanamıyordu. İspanyol hükümeti yapılacak olan değişiklikle bu kişilere kimlik de verilmiş olacağını ifade etti.

Karar İspanya Başbakanlık resmî twitter hesabından duyuruldu. Karara göre, refakatsiz göçmenlerin 16 yaşından itibaren çalışmalarına müsade edilecek.

Öte yandan göçmen statüsü için müracaat süresi de kısaltıldı. Buna göre müracaatlar 3 ay içerisinde tamamlanmış olacak.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş