Gündem

Almanya’da Yeni İklim Hedefleri Benzin Fiyatlarını Uçuracak: Litre Başı 2,50 Euro!

Almanya’da ulaşım sektörü, emisyonları 2030 yılına kadar yarı yarıya azaltmak zorunda kalacak. Buna göre benzin fiyatlarının 2,50 Euro’ya çıkarılması öngörülüyor.
27 Ekim 2021
@Shutterstock

Almanya’da ulaşım sektöründe emisyonların 2030 yılına kadar yarı yarıya azaltılması gündemde. Mevcut koalisyon görüşmelerinde Hür Demokratlar Partisi (FDP), iklim hedefleri doğrultusunda ilk etapta çözüm olarak karbondioksid vergisini ön plana alıyor. Buna göre yeni iklim hedefleri doğrultusunda karbondioksit vegisinin yükseleceği öngörülüyor. Karbondioksid vergisinin ton başı 450 Euro’ya çıkarılacağı tahmin ediliyor.

Benzin Fiyatları 2,50 Euro’ya Kadar Çıkabilir

Diğer yandan karbondioksit vergisinin yükselmesi benzin fiyatlarını da doğrudan etkileyecek. Buna göre benzin fiyatının litre başı 2,50 Euro’ya, mazon fiyatının ise 2,64 Euro’ya yükselmesi öngörülüyor.

Emisyon konusunda en büyük problem ulaşım sektörü

Almanya’da özellikle ulaşım sektörü büyük bir problem olarak göze çarpıyor. 2030 yılına kadar emisyonların yarı yarı düşürülmesi gerekirken, bu noktada elektrikli araçların büyük bir önem teşkil ettiği ifade ediliyor. Buna göre mevcut durumda yeni iklim hedefleri noktasında önlemlerin alınması gerektiği belirtiliyor. Aksi taktirde karbondioksit vergisinin yükseltileceği ve bunun özellikle maddi açıdan sıkıntıda olan aileleri finansal anlamda derinden etkileyeceği belirtiliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş