Gündem

Almanya’da Koronada Kritik Dönem: Yoğun Bakımlar Doluyor!

Almanya’da koronavirüs salgınında günlük vaka sayıları artmaya devam ederken, Alman Hastaneler Birliği, kritik dönemde olduklarını, yoğun bakımların hızla dolduğunu belirtti.
28 Ekim 2021
@aa

Almanya koronavirüs salgınında kritik bir dönemden geçiyor. Alman Hastaneler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, “Pandemide kritik durum” söz konusu. Mevcut yükselişin devam etmesi durumunda, yoğun bakımlarda iki hafta içerisinde yaklaşık 3 bin hasta bekleniyor. Bu sayı en üst seviyesine ocak ayında 5 bin 700 ile ulaşmıştı.

“Elimizden geldiği kadar aşı oranını yükseltmeye çalışmalıyız”

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, aşı olabilecek durumda olup da olmayan kişilerin an itibariyle kendisinin ve diğer kişilerin hayatını riske attığını belirtti. “Elimizden geldiği kadar aşı oranını yükseltmeye çalışmalıyız. Bu oranın yükselmesi durumunda çok daha fazla hafif seyreden vakalar söz konusu olacak. Bu kişiler hastaneye yatırılmak zorunda kalmayacak.” diye kaydetti. Aşı olmayanların ise hastalığı daha önce olduğu gibi ağır atlattığını belirtti.

12 yaşından küçük çocuklara aşı imkânı sağlanabilir

Dünya Tabipler Birliği’nden de konuyla ilgili açıklama gelirken, sağlık çalışanlarının kapasitesinin sınırına dayandığını belirtti. Çocuk doktorları ise 12 yaşından küçük çocuklara da aşı imkânın sağlanmasını bekliyor. Avrupa İlaç Ajansı, noel döneminden önce 5-12 yaş arasındaki çocuklara aşıyı önerip önermeyeceğini açıklayacağını belirtti.

İnsidans değerindeki hızlı yükseliş devam ediyor

Almanya’da koronavirüs salgınında hızlı yükseliş devam ediyor. Buna göre son olarak her 100 bin kişide 130,2 vaka tespit edilmişti. Bir gün öncesinde bu oran 118, bir hafta öncesinde ise 85,6 olarak kayıtlara geçmişti. Robert Koch Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinin yüzde 66,4’ü tam aşılandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş