İsveç

İsveç’te Irkçı Tehdide Maruz Kalan Türk Siyasetçi Aldığı Tazminatı Camiye Bağışladı

İsveç’in Malmö kentinde, sosyal medya üzerinden Farklı Renkler Partisi (Nyansparti) Genel Başkanı Mikail Yüksel'i tehdit eden kişi tazminata mahkum edildi. Yüksel aldığı 5 bin kronu camiye bağışladı.
28 Ekim 2021
@aa

İsveç’in Malmö kentinde, sosyal medya üzerinden Farklı Renkler Partisi (Nyansparti) Genel Başkanı Mikail Yüksel’i tehdit eden kişi tazminata mahkum edildi. Malmö Bölge Mahkemesince yapılan açıklamada, 20 yaşındaki sanığın, Mikail Yüksel’e yönelik “tehdit ve nefret suçu” işlediği belirtildi.

“Facebook üzerinden İslamofobik ifadelerle tehdit etti”

Açıklamada, sanığın mahkemeye 2 bin 500 kron, Türk asıllı siyasetçi Yüksel’e ise 5 bin kron tazminat ödemesine karar verildiği ifade edildi. Yüksel, yaptığı açıklamada, söz konusu kişinin kendisini sosyal medya hesabı Facebook üzerinden tehdit ettiğini ve İslamfobik ifadeler kullandığını söyledi.

“5 bin kronu camiye bağışladım”

Yüksel, “Malmö Bölge Mahkemesi, zanlının bana 5 bin kron tazminat ödemesine hükmetti. Ben de bu 5 bin kronu daha önce söz verdiğim gibi Göteborg’de yapımına devam edilen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Mimar Sinan Kültür Mekezi’ne bağışladım.” ifadesini kullandı.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş