Gündem

Almanya’da Dijital Aşı Pasaportlarının İptal Edilmesi Gündemde

Sahte aşı pasaportlarının üretildiğinin tespit edilmesi sonrasında İtalya’dan sonra Almanya’nın da dijital aşı pasaportlarını iptal edebileceği konuşuluyor.
29 Ekim 2021
Almanya'da çok sayida sahte dijital aşı pasaportu verildiğinin ortaya çıkmasından sonra bu dijital pasaportların iptal edilmesi gündeme geldi. @shutterstock

Almanya, kovid-19 salgını sonrasında aşı yaptıranların bazı kısıtlamalardan muaf tutulması amacı ile oluşturulan dijital aşı pasaportlarının iptal edilmesini tartışıyor. Tartışma Almanya’da çok sayıda sahte aşı pasaportu verilmesinin tespit edilmesinden sonra başladı. 300-350 Euro arasında verilen aşı pasaportlarının dark net diye bilinen gizli internet dünyasında kolayca satıldığı ifade ediliyor. Uzmanlar dijital aşı pasaportlarının yenilenmesini istedi.

Almanya’da sahte aşı pasaportları düzenledikleri gerekçesi pek çok kişi hakkında cezai soruşturma açılmıştı.

Çeşitli iletişim tekniği uzmanları, giderek yaygınlaşan para karşılığında aşı pasaportu satılmasının en önemli kaynağının, doktor muayenehanelerinde veya eczanelerdeki mevcut bilgisayar iletişim güvenliği açığı olduğuna dikkat çekiyor. Böylece aşı pasaportu verme şifresinin kolayca sahtekarlara ulaştığına dikkat çeken uzmanlar, mevcut pasaportların değiştirilerek güvenli bir şekilde üretilen pasaportların kullanılmasını istedi.

İtalya İptal Etmişti

İtalya’da Yeşil Kimlik olarak bilinen aşı pasaportlarının sahtekârlar tarafından kolayca üretilebildiğinin anlaşılması üzerine söz konusu kovid-19 pasaportları iptal edilmişti. İtalya’da hükümet kararı sonrasında Ekim ayı ortasından itibaren sadece aşı pasaportu olanların çalışmalarına müsaade edilmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş