Gündem

İngiltere’de Kasım Ayı, İslam Düşmanlığı Farkındalık Ayı İlan Edildi

İngiltere’de Kasım ayının İslam düşmanlığına karşı farkındalık ayı ilan edilmesi dolayısıyla ülkede İslam düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığı ile daha etkin mücadele edilmesi istendi.
02 Kasım 2021
Britanya Müslümanlar Konseyi (MCB): "İslam düşmanlığının doğası gereği sistemli bir yapıdır." @mcb.org.uk

İngiltere’de Kasım ayı İslam düşmanlığı farkındalık ayı ilan edildi. Kasım ayının İslam düşmanlığı farkındalık ayı olması dolayısıyla Britanya Müslümanlar Konseyi (MCB) ülkede İslam düşmanığı ile ilgili daha etkin bir mücadele yürütülmesini istedi.

Britanya Müslümanlar Konseyi (MCB) yaptığı açıklamada, Kasım ayı boyunca, İslam düşmanlığının İnglteredeki Müslümanların hayatına etkileri ve Mulumanalrin karşılaştığı durumlara dikkat çekileceğini, bu arada, Müslümanarın İngiliz toplumuna katkısını gündeme getireceklerini bildirdi.

Konsey, Britanya’daki İslam düşmanığı oranına dikat çekerek İçişleri Bakanlığı istatistiklerine göre, İngiltere ve Galler’de kaydedilen tüm dinî nefret suçlarının %45’inin Müslümanları hedef aldığını hatırlattı. Konsey ayrıca, İslam düşmanlığının doğası gereği sistemli bir yapı olduğunu, örneğin, Müslümanların istihdama erişimlerinde engeller oluşturduğu gibi, eğitimlerinde ilerlemelerini etkilediğini ve siyasi katılımı kısıtladığını ifade etti.

İslam düşmanlığı bütün bir toplumun sorunu

Konseyin Genel Sekreteri Zara Muhammed twitter hesabından yaptığı açıklamada, İslam düşmanlığı farkındalık ayında, İslam düşmanlığının küresel boyutta ve İngiltere’deki etkilerinin anlatılacağını, hiç kimsenin inancını ifade etmesinin kendisi aleyhinde kullanılabileceği endişesine kapılmaması gerektiğini söyledi.

Zara Muhammed “İslam düşmanlığı sadece Müslümanların sorunu olmayıp, aynı zamanda bütün bir toplumun sorunudur.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş