Gündem

Fransa’nın Chateaudun Kasabasında Açık Cami Günü

Fransa’nın Chateaudun kasabasında düzenlenen Açık Cami Günü’ne Belediye Başkanı Fabien Verdier ve belediye başkan yardımcıları da camiyi ziyaret etti.
02 Kasım 2021
CIMG Chateaudun Camii tarafından düzenlenen Açık Cami Günü’ne Belediye Başkanı Fabien Verdier ve belediye başkan yardımcıları da geldi.

Fransa’da başkent Paris’in güneybatısında bulunan Chateaudun kasabasında Açık Cami Günü düzenlendi. Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Chateaudun Camii tarafından yapılan Açık Cami Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Fabien Verdier ve Belediye Başkan Yardımcıları da camiyi ziyaret edenler arasında yer aldı.

Gayr-i Müslim ziyaretçiler, cami, İslam ve Müslümanlarla ilgili olarak merak ettikleri sorulara cevap aradı.

CIMG Güney Batı Fransa Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Veli Karagöz yaptığı açıklamada, Açık Cami Günleri ile, farklı dinlerden kişileri, cami ve İslam dini hakkında doğru bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla davet ettiklerini söyledi. Karagöz, “Açık Cami Günü’nde İslam’ın insanlığa kattığı ahlaki değerler ve toplumda birlikte yaşama kültürüne etkilerini anlatma fırsatı bulduk.” dedi.

Fransa’da Eylül ayının üçüncü hafta sonu gerçekleştirilen Avrupa Kültür Günü etkinlikleri kapsamında da, 33 cami kapılarını gayrimüslim ziyaretçilere açmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş