Gündem

İstanbul-Hamburg Uçağında “Ölü Yolcu” Paniği!

İstanbul’dan kalkıp Hamburg’a gelen Pegasus’a ait uçakta bir yolcu hayatını kaybetti. Yapılan otopside yolcunun koronavirüs hastası olduğu belirlendi.
Sena Birdemir
02 Kasım 2021
İstanbul'dan Hamburg'a gelen bir yolcu uçakta ölü bulundu. @Shutterstock

25 Ekim 2021 tarihinde İstanbul’dan Hamburg şehrine yolculuk eden bir adam, uçakta ölü olarak bulundu. Pegasus Havayolları’na ait Airbus A320 uçağı, öğlen saat 1’de Hamburg şehrine iniş yaptı. Üç saatlik uçuşun ardından hostesler yolcuları uğurladıklarında, bir adamın hareketsiz şekilde yerinde kaldığını farkettiler. Sağlık ekiplerine haber verilirken, yapılan incelemede 51 yaşındaki yolcunun hayatını kaybettiğini belirlendi.

Koronavirüs hastası olduğu ortaya çıktı

Schleswig-Holstein eyaletinde yaşadığı belirlenen ve uyruğu açıklanmayan adamın, uçuş esnasında hayatını kaybettiği öğrenilirken, yapılan otopside ölen kişinin koronavirüs hastası olduğu ortaya çıktı. Vefat eden kişinin kovid hastası olduğunu uçuş öncesi bilip bilmediği ise henüz netleşmedi.

Türkiye’den Almanya’ya giriş şartlarına göre hava yolculuğunu gerçekleştirmek isteyen herkesin 2 doz korona aşısı olduğuna veya korona geçirip iyileştiğine dair bir kanıt, veyahut güncel ve negatif olarak sonuçlandırılmış bir korona test sonucu sunmak mecburiyetindeyken, böyle bir durumu nasıl gerçekleşmiş olabileceği ise tartışma oluşturdu. Olayın Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturulduğu kaydedildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş