İtalya’da Tarım Sektörünü Göçmenler Ayakta Tutuyor

İtalya’da Tarım Sektörünü Göçmenler Ayakta Tutuyor

İtalya’da tarım işçilerinin üçte birinin göçmen kökenli olduğu ve göçmenlerin tarım sektörü için stratejik öneme sahip olduğu açıklandı.

İtalya’da tarımda çalışan işçilerin üçte birinin göçmen kökenli işçiler olduğu açıklandı. İtalyan Göç Araştırmaları Merkezi Immigrazione Dossier Statistico IDOS tarafından yapılan son göç raporu açıklamasına göre 2020 yılında İtalya’da tarım alanında çalışan 900 bin işçinin 357 bin 768 kişi ile göçmenler oluşturdu. Bağımsız göçmen araştırmacıları ise bu sayının daha yüksek olduğunu, bazı göçmenlerin bürokratik engeller sebebiyle kayıtlara alınmadığını ifade etti.

İtalyan Çiftçiler Konfederasyonu (Confederazione Italiana Agricoltori CIA) da araştırma üzerine yaptığı değerlendirmede göçmen işçilerin İtalyan tarımı için stratejik öneme sahip olduğunu, siyaset ve hükümetin göçmenlerin tarımda istihdamı için gerekli reformları zaman kaybetmeden yapması gerektiğini açıkladı.

İtalya geçen sene tarımda çalışan yabancı göçmenlere af çıkarmıştı. Ancak, af için müracaat edenlerin sadece yüzde 14’üne olumlu cevap verilmiş, bu olumlu cevaplar da çeşitli şartlarla kısıtlanmıştı.