Gençlik

Avrupa Kur’an Yarışması Birincisi TRT’ye Konuk Oldu

Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması’nda 10-13 yaş kategorisi birincisi olan Halil İbrahim Soydemir, TRT’ye konuk oldu.
05 Kasım 2021
Halil İbrahim Soydemir'in birinci olduğu 33. Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması camia TV'den de canlı yayımlanmıştı.

İslam Toplumu Millî Görüş tarafından düzenlenen 33. Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması’nda 10-13 yaş kategorisi birincisi olan Halil İbrahim Soydemir, TRT Çocuk’ta yayınlanan Haberin Olsun programına konuk oldu.

Çarşamba Günü saat 19:50’de gerçekleştirilen canlı yayında, Halil İbrahim hafızlık süreci ve katıldığı yarışma ile ilgili bilgi verdi.

Yaklaşık 3,5 yıldır hafızlık eğitimi gördüğünü söyleyen Soydemir, sürecin kendisini hiç zorlamadığını söyledi.

Halil İbrahim büyüyünce hafız bir pilot olmak istediğini de sözlerine ekledi.

Hafızlığına devam eden Halil İbrahim’in babası Zekeriya Soydemir de oğlunun başarısından dolayı gururlandığını ifade etti.

İslam Toplumu Millî Görüş İrşad Başkanlığı tarafından düzenlenen 33. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nda bu yıl 10-13 yaş grubunda Kuzey Ruhr Bölgesinden Halil İbrahim Soydemir, 14-18 yaş grubunda ise Hannover Bölgesinden katılan Muhammed Enes Kıdık birinci olmaya hak kazanmıştı.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş