Gündem

Dikkat: Polis Arabanıza El Koyup Satabilir!

Danimarka’da yeni yürürlüğe giren yasaya göre pek çok trafik ihlali, araçlara el konulup satılması ile sonuçlanıyor.
08 Kasım 2021
Danimarka'da Mart ayı sonunda yürürlüğe giren çılgın sürüş yasasına göre, yaptığınız trafik ihlali sonucunda arabanıza el konulabilir. @shutterstock

Danimarka’da 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giren yeni trafik yasasına göre, çeşitli trafik ihlallerinde arabalara el konulup satılıyor.

En son olarak, 50 km’lik yolda 103 km hızla giden bir Afganlının arabasına el konuldu. Kaza sonucunda öndeki arabanın şöförü yaralandığı için, Afganlıya ayrıca 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Afganlı sürgün edildi ve 12 yıl boyunca Danimarka’ya giriş yasağı konuldu.

Çılgın Sürüş Yasası

Danimarka’da adına çılgın sürüş yasası denilen “Vanvidskørsel” yasası 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe girdi. Yasaya göre, hız sınırından 2 katı daha fazla hız yapmak, 0.5 promille alkolle araba kullanmak, hızı ne olursa olsun kişilerin hayatlarını veya hareketliliklerini tehlikeye atacak şekilde araba kullanmak ve 200 km’yi aşan sürüşler çılgın sürüş tarifi içine giriyor. Kazada ölüm durumunda sürücüye cinayet suçlaması davası açılıyor.

550 Araba Satıldı

Yasanın Mart ayı sonunda yürürlüğe girmesinden sonra şimdiye kadar yaklaşık 550 arabaya el konularak satıldı. Satılan arabaların parası ise devlete kalıyor.

Arabanın sahibinin başkası, şirket ya da kiralık araba olması durumunda da arabaya el konularak satılıyor. Bu durumda arabanın asıl sahiplerinin de bir itiraz hakkı bulunmuyor. Ancak, araba kiralama şirketlerinin, sürücülerin daha önce çılgın sürüş suçu işleyip işlemediğini sorma hakkı bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş