Gündem

Almanya’da 2G Kuralı Gündemde: Uymayanlara 6 Hafta Ceza Gelebilir!

Almanya’da günlük korona vakalarının hızlı şekilde yükselmesinin ardından 2G kuralı gündemde. Kurallara uymayan restoranlara “6 hafta kapanma” gibi ağır cezalar isteniyor.
11 Kasım 2021
@Shutterstock

Almanya’da hızlı şekilde ve aşırı derecede yükselen koronavirüs vakalarının ardından 2G kuralı daha sık gündeme gelmeye başladı. Sosyal Demoratlar Partisi (SPD)’den Sağlık Uzmanı Karl Lauterbach, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, vakaları tekrardan kontrol alma noktasında en önemli yolun 2G kuralı olduğunu belirtti. Kurala uymayan restoranların ise “6 hafta kapanma” gibi ağır cezalara çarptırılmaları gerektiğinin altını çizdi.

“6 hafta kapanma getirilmeli”

Lauterbach sözlerini şöyle sürdürdü: “Örnek olarak bir restoran 2G kuralına uymazsa ve bu, yapılan kontrollerde göze çarparsa, söz komusu restorana 6 hafta kapanma cezası uygulanmalı. Cesaret ile sert bir biçimde ağır kontrollerle 2G kuralını uygulamaya getirmezsek, bu dalgayı kontrol altına alamayacağız.”

“işyerlerinde bilgiye erişim hakkı olmalı”

Lauterbach ve Hür Demokratlar Partisi (FDP)’den Christine Aschenberg-Dugnus ayrıca iş verenlerin an itibariyle işçilerine aşı olup olmadığını sorabileceğini söyledi. Bilgiye erişim hakkı noktasında da Federal Meclis için yasa tasarısı hazırladıklarını belirtti. Lauterbach, bu konuyla alakalı, “Bu feci durumda bilgiye erişim hakkı şart.” diye ekledi.

ücretsiz hızlı testler tekrar gelebilir

Öte yandan Almanya Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tasarıya göre, ülke genelinde gelecek haftadan itibaren hızlı testlerin haftalık en az bir defa ücretsiz olacağı aktarıldı. Bu uygulamanın aşılı aşısız farketmeksizin herkese açık olacağı duyuruldu.

son 24 saatte 50 bini aşkın vaka

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre son 24 saatte 50 bin 169 vaka tespit edilmişti. Dün bu sayı 39 bin 676, bir hafta öncesinde ise 33 bin 949 olarak kayıtlara geçmişti. Dün itibariyle salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşılırken, bu rekor, vaka sayılarının bugün itibariyle 10 binden fazla artmasıyla birlikte tekrardan kırılmış oldu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş