Gündem

Polonya Sınırında Mülteciler Soğuk ve Açlıktan Ölürken Çözüm Yine Yok

Mülteciler Belarus Polonya sınırında açlık ve soğukla mücadele ediyor. Almanya Meclis Başkanı Bas acil yardım çağrısında bulunurken, mültecilerin geleceği ile ilgili her hangi bir girişimde bulunulmadı.
14 Kasım 2021
@twitter

Belarus-Polonya sınırında Avrupa Birliği ülkelerine geçme çabasındaki binlerce göçmenin ne olacağı ile ilgili henüz bir çözüm bulunamamışken, göçmenlerin soğuk ve açlıkla mücadele ettiği bildirildi. Önceki gece bir göçmen çocuğun ölümü ile bölgedeki ölüm sayısının 9’a yükseldiği açıklandı.

Durumun giderek ağırlaşması üzerine Almanya Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas sınırdaki göçmenlere acil insani yardım yapılması çağrısında bulundu. “Yanlış vaatlerle bu sınıra gelen mültecilere nasıl yardım yapılabileceği konusunda Avrupa acilen görü birliğine varmalı.” diyen Meclis Başkanı Bas, “İnsanlar ve bu insanların kaderinin Avrupa’ya bir baskı aracı olarak kullanılmasına müsaade etmemeliyiz.” dedi.

Bu arada Almanya’da seçimler sonrasında kurulacak olan muhtemel koalisyon hükümeti ortaklarından Yeşiller Partisinin lideri Annalena Baerbock da mültecilere acil yardım yapılması çağrısına katıldı. Baerbock, Polonya’nın yasak bölge ilan ettiği sınır bölgesinin insanî yardım kurumlarına açılmasını istedi. Baerbock “Polonya hükümeti, AB’nin kendisine sunduğu yardım önerisini kabul etmelidir.” dedi.

Almanya Meclis Başkanı Bärbel Bas ile Yeşillerin Lideri Annalena Baerbock’un mültecilerin geleceği veya Avrupa Birliği ülkelerine kabul edilip edilmeyeceği ile ilgili bir açıklama yapmaması dikkat çekerken, Saksonya eyaletinin Hristiyan demokrat Başbakanı Michael Kretschmer, Polonya-Belarus sınırındaki göçmenlerin ne Almanya’ya ne de herhangi bir Avrupa ülkesine kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş