Gündem

Almanya’da Kısmi Aşı Mecburiyeti Geldi

Almanya hastanelerle, bakımevlerinde aşı mecburiyeti getirdi. Aşı mecburiyeti Mart ayına kadar kademeli olarak gerçeklesecek.
10 Aralık 2021
Almanya'da 15 Mart'tan itibaren hastane ve bakımevlerinde çalışanlar aşı olduklarını belgelemek zorunda kalacak. @shutterstock

Almanya’da kısmi aşı mecburiyeti uygulanacak. Federal Meclisten sonra Eyaletler Meclisi de kısmi aşı mecburiyetini onayladı. Siyasetçilerden sağlık uzmanlarına kadar herkesin aşı mecburiyetini dile getirdiği Almanya’da şimdilik sadece hastane ve kliniklerde çalışan sağlık personeli ile bakımevlerinde çalışanlara aşı mecburiyeti yürürlüğe girecek.

15 Mart’ta Denetim Başlayacak

Yeni kanuna göre, hastanelerle bakımevlerinde çalışan personel aşı veya hastalık geçirdiklerine dair belgeyi idareye sunmak zorunda kalacaklar. Bu uygulama 15 Mart 2022 tarihinde başlayacak.

Eyalet ve yerel yönetimlerin çeşitli uygulama ve kısıtlamaları salgın durumuna göre yürürlüğe koyma imkanı veren yeni yasada genel bir aşı mecburiyeti bulunmuyor.

Bu arada, aşı tedarikinde sıkıntı yaşanan Almanya’da yeni Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yeni kurulan Korona Kriz Komisyonu Başkanı Tümgeneral Cartesten Breuer ile görüştü. Görüşmede aşı tedariki ve dağıtımındaki problemler ele alındı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş