Toplum

Avrupa 18. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması Birincileri Hessen’den

IGMG Kadınlar Teşkilatı 18. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada büyükler kategorisinde Güney Hessen Zeynep Ayan, küçükler kategorisinde ise Kuzey Hessen Sedef Demirkaya birinciliği elde etti.
11 Aralık 2021
Bu senenin Kadınlar Teşkilatı Tilavet Yarışması birincileri Hessen'den. Fotoğraf: IGMG

IGMG Kadınlar Teşkilatı 18. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması 11 Aralık 2021 Cumartesi günü yapıldı. Yarışma 17. yarışmada olduğu gibi pandemi koşullarından dolayı belli bir sayıdaki katılımcı ile IGMG Genel Merkezi’nde yapılırken binlerce Müslüman kadın da özel hazırlanan youtube linkinden programı canlı olarak takip etti. Programın açılış Kur’ân-ı Kerîm’ini 17. yarışmanın büyükler kategorisi birincisi Nida Çalışkan okudu. Programın sunuculuğunu ise 2009 yılı yarışması büyükler kategorisi birincisi olan Rümeysa Yalçın yaptı.

IGMG Kadınlar Teşkilatı İrşad Başkanlığı organizesinde gerçekleşen yarışma öncesi yapılan al-Huda Kursu’nda yarışmacılara ses, mahreç, tecvid eğitimleri verilerek yarışmaya hazırlandılar.

Kadınlar Teşkilatı Başkanı A.Handan Yazıcı yarışmadaki konuşmasında, IGMG’nin kuruluşundan bugüne değin tüm çalışmalarının Kur’an’ın yaşaması ve yaşatılması amacıyla yapıldığını vurguladı. “Bizler Misyonumuzu  En’am suresinden almaktayız. En’âm suresi 162. Ayette buyurulur ki  ‘De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm, hepsi âlemlerin rabbi olan Allah içindir.’  İşte bu yarışmada Allah rızası içindir.” diyen Yazıcı şöyle devam etti:  “Pandemi şartlarında da olsa Allah yolunda cihaddan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bizlerin şiarında mücadele etmek vardır. Salonlar daralsa da gönüllerimiz geniştir.”

Kadınlar Teşkilatı İrşad Başkanı Nermin Yalınkılıç, Kur’ân-ı Kerîm tilavet yarışmalarının yarışmacıların hayatına dokunduğuna işaret etti. Yalınkılıç  “Şu çok iyi bilinmelidir ki Kur’an’a ayırdığımız zaman dilimi hayatımızın en değerli zamanlarıdır. Kur’ân’ı öğrenmek ve anlamak için sarf ettiğimiz zaman bizler için hazinedir.  Çünkü Kur’an, insanın hayatının merkezindedir. Ömrümüzün, yaşadığımız hayatın, olumlu veya olumsuz olarak şekillenmesinde son derece önemli rol oynar.” dedi.

“Kur’an ile ilgili güzel sözleri bugün burada çokça işiteceksiniz. Ben konuşmamın bu kısmında zamanını, enerjisini Kur’an’a harcamış kıymetli kardeşlerimi anmak istiyorum.” diyen Yalınkılıç salonda hazır bulunan geçmişteki yarışmacıların hayatlarından örnekler verdi. Kur’an’ı öğrenmenin, bilmek, okumak ve sevmenin her Müslüman çocuğun, gencin ve yetişkinin vazgeçilmez sorumluluğu ve hakkı olduğuna işaret etti.

“Bu yarışmaları Kur’an sevdalıları yapar”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “bu yarışmaları Kur’an sevdalıları yapar” diyerek başladığı konuşmasında “Bu yarışma kadim medeniyetimizin üzerimize yüklediği sorumlulukları yeniden tefekkür etmesine vesile olmaktadır. Asıl önemli olan Kur’an’ın, Kur’an gibi düşünen, yaşayan tefekkür eden, dönüşen ve dönüştüren yönüne şahit olmaktır. Bu heyecan bize görevler yüklemektedir.” dedi. Helal ve harama dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Genel Başkan şöyle devam etti: “Bugün Müslümanlar olarak en fazla sorunlar yaşadığımız husus bu husustur. Helal açıktır ve haram da açıktır ikisi arasında olanlar şüpheli olanlardır. Yaşadığımız ülkelerde hukukun üstünlüğüne inanarak bu çalışmalarımızı zinde tutmak istiyorsak şüpheli olanlardan da uzak durmamız gereklidir.  Kim şüpheli olanları elinin tersiyle iterse dinini de korumuş olur, ahlakını da korumuş olur. Kim şüphelilerden uzak durmazsa haramın tam ortasına düşer buyurur Peygamber (s.a.v.).”

Ergün, İslami ilimleri öğrenme ile diğer ilimleri birbirinden ayrı görmeden ilme talip olunması gerektiğini vurguladı, ümmetin meselelerini kendi meseleleri olarak gören gençlerin ilimlerini artırmaya teşvik edilmesini gerektiğini söyledi. Ümmet bilincine sahip olmanın ve Peygamberimiz (s.a.v.)’e hayran olmanın önemine vurguda bulundu.

Küçükler kategorisi yarışmacılarının ödüllerini Nermin Yalınkılıç takdim etti.

SONUÇLAR

Yarışmada jüri heyeti  Türkiye’den katılan Rabia Özdemir, Belgin Zengin ve Güney Hollanda’dan katılan Leyla Yılmaz hoca hanımlardan oluştu.

Heyecanlı geçen yarışmanın sonunda; 14-18 Yaş grubu büyükler kategorisinde birinci Güney Hessen’den Zeynep Ayan ikinci Viyana’dan Enise Zümra Yavuz üçüncü Hamburg’dan Melike Boncuk, ve dördüncü Düsseldorf’dan Emira Tuzen oldu.

IGMG Kadınlar Teşkilatı 18. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması sonucunda;  10-13 yaş grubu küçükler kategorisinde birinci Kuzey Hessen’den Sedef Demirkaya,  ikinci Hannover’den Tuana Püsküllü, üçüncü Belçika temsilcisi Rumeysa Batak ve dördüncü Württemberg’den Esma Boğu oldu.

Programda ayrıca yine Kadınlar Teşkilatı tarafından yapılan Kur’an eğitimi nasıl verilir, tashihi huruf dersleri gibi derslerin verildiği  Meslek Eğitim Kursunu başarıyla tamamlayan 8 kişiye belgeleri de takdim edildi. Kadınlar Teşkilatının geçmişten günümüze tilavet yarışmalarının tanıtımı klibi ve 17. Kur’ân-ı Kerîm yarışmasının video klip gösterimleri de yapıldı.

Meslek Eğitim Kursu’nu tamamlayanlara sertifikaları da takdim edildi.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş