Gündem

Almanya’da Nazi Dönemini Hatırlatan Meşaleli Gösteriler Tepki Çekti

Almanya'da son dönemde aşırı sağcıların yaptığı meşaleli gösteriler tepki çekiyor. İçişleri Bakanı Faeser aşırı sağcıların yaptığı gösterilerle ilgili, "Almanya’da şu anda en büyük tehdit aşırı sağcı terördür.” ifadelerini kullandı.
13 Aralık 2021
Almanya'da aşı karşıtlığı gösterilerini kullanan aşırı sağ güvenlik tehditi oluşturmaya abaşladı.

Almanya’da aşı karşıtı gösterilerde Nazi dönemini hatırlatan meşaleli gösterilerden sonra şimdi de protestoların şiddete dönüşmesi güvenlik endişesi oluşturdu.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, gösterilerde şiddet kullanma eğiliminin arttığına ve Querdenker diye bilinen grupların gittikçe daha da radikalleştiğine dikkat çekti. Bakan Faeser ayrıca, Almanya’da şu anda en büyük tehditin aşırı sağcılık ve aşırı sağ terörü olduğunu da ifade etti. İçişleri Bakanı Faeser, vatandaşlardan gösterilere aşırı sağcılarının sızmalarına karşı uyanık olmalarını istedi.

Aşı karşıtlığı adı altında aşırı sağcılar, Saksonya Eyalet Sağlık Bakanı Petra Köpping’in evine Nazi döneminin yürüyüşlerine benzer şekilde meşaleli yürüyüş yapmıştı.

Gösteriler Şiddete Dönüştü

Aşırı sağcılar Almanya’da hafta sonunda yapılan aşı karşıtlığı gösterilerinde de boy gösterdi. Gösterilerde polise saldırılar oldu.

Thüringen eyaletinin Greiz kasabasında yapılan aşı karşıtı gösterilerde göstericiler polislere saldırdı. Gösterilerde 14 polisin yaralandığı bildirildi. Aynı eyaletin Gotha kentinde de polise saldırıldı. Gotha’da polise şişe fırlatıldı.

Saksonya eyaletinin Bennewitz kasabasındaki gösterilerde ise hem polislere hem de gösteriyi takip eden gazetecilere saldırıldı. Baden-Württemberg eyaletinin Reutlingen kentinde de göstericilerle polisler arasında arbede yaşandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş