Toplum

Almanya’da İlaç Fiyatlarına Zam Geliyor

Almanya'da yarından itibaren reçeteli ilaçlar için kesilen katkı payı, KDV hariç, ilaç başına 20 cent artırılacak.
14 Aralık 2021
@Shutterstock

Almanya’da enflasyonda son 30 yılın rekoru kırılırken, birçok ürüne gelen zamlar sürüyor. Yarından itibaren reçeteyle satılan ilaçların da zamlanacağı açıklandı. Yeni düzenlemeye göre yarından itibaren reçeteli ilaçlar için kesilen katkı payı, KDV hariç, ilaç başına 20 cent artırılacak.

150 Milyon Euro Ek Bütçe Sağlanacak

Yapılacak zam ile birlikte eczacılık alanında 150 milyon Euro ek bütçe sağlanması öngörülüyor. Alman Eczacılar Birliği yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, artırılan katkı payından elde edilmesi hedeflenen ek kaynak, ilaç sanayisindeki araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra, nöbetçi eczane gibi sağlık hizmetlerinin finansmanında da kullanılacak.

Almanya’nın enflasyonla sınavı

Son dönemde toplu ulaşıma yapılan zamla birlikte Almanya’da tren biletlerinin fiyatı da artmıştı. Almanya demiryolları işletmesi Deutsche Bahn’dan yapılan açıklamada, 12 Aralık’tan itibaren fiyatların ortalama yüzde 1,9 artırılacağı duyurulmuştu. Öte yandan ülkedeki akaryakıt fiyatlarının 10 yıldan bu yana en yüksek seviyeye ulaşması nedeniyle sınıra yakın yerlerde oturan sürücüler, akaryakıtın daha ucuz olduğu komşu ülkelere yönelmişlerdi.

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş