Yazarlar

Almanya’da Güvenlik Aşırı Sağa Emanetken Güvende Miyiz?

Almanya’da hükûmetin belirlenmesinin ardından İçişleri Komisyonu Başkanlığı ilk olarak aşırı sağcı yönüyle bilinen Almanya İçin Alternatif (AfD)’ye kaldı. Neyseki daha sonra yapılan oylamada bu durum engellendi ancak sürecin bu şekilde gelişmesi bile üzücüdür.
15 Aralık 2021

2022 yılına Avusturya ve Almanya önemli değişikliklerle birlikte giriyor. Almanya’da seçimlerden partisi SPD‘yi birinci çıkartan Olaf Scholz’un başbakanlığındaki hükûmette yer alacak bakanlar açıklandı. Buraya kadar her şey gayet normal ve olağan seyrinde izledi. Ancak asla normal olmayan bir gelişme Federal Almanya Parlamentosunda komisyon başkanlıklarının partilere göre dağıtılmasında yaşandı. Buna göre Almanya’da İçişleri Komisyonu Başkanlığı aşırı sağcı yönüyle bilinen Almanya İçin Alternatif (AfD) partisine kaldı.

İçişleri Komisyonu Başkanlığı AfD Partisine Verildi

Almanya’da İçişleri ve Güvenlik Komisyonu’nun görev alanına bakarsak bu trajikomik durum daha net ortaya çıkıyor: Bu komisyon Almanya’nın iç güvenliğine ait gizli bilgilerin paylaşımını yapıyor, AfD partisinin de aralarında yer aldığı aşırı sağ ve yabancı düşmanlığı gibi konuları görüşerek hükûmete olası tedbirler için önerilerde bulunuyor ve hatta gerekirse kanun çıkarılması girişimlerine öncülük ediyor.

“Kuzu Kurda Teslim Edildi”

Irkçı ve aşırı sağcı saiklerle yapılan; Solingen, Mölln, Hanau faciaları, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün katlettiği canların acısı hâlâ yüreğimizdeki tazeliğini korurken, ülkede hemen hemen her gün bir cami veya Müslüman saldırıya uğrarken, içişleri ve güvenliğin, aşırı sağ ve yabancı düşmanlığı üzerinden prim yaparak oy toplayan bir partiye bırakılması en hafif tabirle Müslümanların akıllarıyla dalga geçmek, CSU’lu siyasetçi Andrea Lindholz’un da dediği gibi kuzunun kurda teslim edilmesidir.

Yeni hükûmet vaatlerini açıkladığında; İslamofobi ve ırkçılıkla etkin şekilde mücadele edeceğini de duyurmuştu. Biz Müslümanlar için umut verici bir gelişme olarak değerlendirdiğimiz bu açıklamaların ardından böylesi bir pozisyonun AfD’ye teslim edilmesi daha yolun başındayken hükûmetten beklentilerimizi boşa çıkarmaktadır. Daha sonra yapılan oylamada Almanya’da sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) adaylarının hiçbirinin de Komisyon Başkanı seçilmek için gerekli çoğunluğu sağlayamaması tek tesellimiz olmuştur.

Avusturya’da Karl Nehammer Başbakan Oldu

Avusturya’da ise; çalkantılı bir dönem sonunda Kurz’un istifa etmek zorunda kalmasıyla İçişleri Bakanlığı döneminde Müslüman karşıtı adımlarıyla öne çıkan Karl Nehammer başbakan oldu. Avusturya’da neler yaşayacağız hep birlikte göreceğiz. Temennimiz odur ki, Müslümanlara hak ettikleri şekilde adil ve eşit bir muamalede bulunulsun.

Belçika’da Doğru Adım

Belçika’da ise geç de olsa doğru bir adım atılarak hükûmet, bazı hakimlerin mahkeme salonlarında uyguladıkları başörtüsü yasağını kaldırdı. Yasak nedeniyle pek çok Müslüman başörtülü kadın, başörtülü olarak mahkemede bulundukları sırada başörtülerini çıkarmak zorunda kalmıştı. Yasağın kaldırılması ile Müslüman kadınlara karşı yapılan adaletsizlik giderilmiş oldu.

Kur’an Yarışmalarını Kur’an Sevdalıları Yapar

Hamdolsun teşkilatımız kurulduğu ilk günden beri Kur’an eğitimi, öğretimi ve Kur’anca bir yaşamın teşviki için gayret etmiştir. Bu minvalde yıllardır Kur’an’ı güzel okumak için yarışmalar yaparak gençlerimizi ve çocuklarımızı Kur’an ile hemhal olmaya davet ediyoruz. Bu yarışmalardan olan Kadınlar Teşkilatımızın 18. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması bu hafta sonu gerçekleşti. Tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyor, emeği geçen her bir ferde ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Pin It on Pinterest

Paylaş