Avrupa Ülkelerinde Koronavirüs Aşısı Karşıtlığı Yayılıyor

Avrupa Ülkelerinde Koronavirüs Aşısı Karşıtlığı Yayılıyor

Almanya, Fransa ve Avusturya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde koronavirüs aşısı karşıtlığı yayılırken alınan tedbirlere de tepkiler çoğalıyor.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Koronavirüs aşısı karşıtı gösteriler giderek daha da çok yaygınlaşıyor. Almanya’nın çok sayıda kentinde hem asi karşıtlığını göstermek hem de alınan tedbirleri protesto etmek için binlerce kişi sokaklara döküldü.

Korona Gezintileri (Corona Spaziergänge) adı verilen özel protesto gösterilene bazı şehirlerde müsade edilmedi. Müsade edilmediği hâlde gösteri yapanlara polis müdahele etti.

Korona Gezintileri şeklindeki gösterileri düzenleyenler, gösteriye gezinti adı adı verdikleri için gösteri izni almıyorlar.

Pariste Sert Polis Müdahelesi

Fransa’nın başkenti Paris’te de korona tedbirleri ve korona aşısına karşı gösteriler düzenlendi. Yağmur yağmasına rağmen gösterilere binlerce kişi katıld. Polis gösterilere sert bir şekilde müdahele etti. Göz yaşartıcı gaz kullanan polis, göstericilere copla da müdahalede etti.

Göstericiler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Makron’u kastederek “Diktatör cumhurbaşkanı istemiyoruz” yazılı pankartlar taşırken, sık sık “Diktatörün ne olduğunu Romanya halkı çok iyi biliyor. Siz de Çavuşesku’nun durumunu biliyorsunuzdur” sloganı attı.

Viyana’da da Polis Müdahalesi

Avusturya’da Şubat ayında yürürlüğe girecek olan aşı zorunluluğuna karşı protesto düzenlendi. Protestocular ayrıca alınan korona tedbirlerine de karşı çıktı.

Binlerce göstericinin katıldığı protestoya polis müdahale etti. Müdahale ile birlikte büyük bir arbede yaşandı.