Dünya

Pakistan’da Yoğun Kar Yağışında Araçlarında Mahsur Kalan 21 Kişi Donarak Öldü

Pakistan'da aralıksız yağan kar ve yağmur felakete yol açtı. 21 kişi araçlarında donarak hayatını kaybetti.
09 Ocak 2022
Pakistan'ın Murree şehrinde yoğun kar yağışı sebebiyle araçlarında mahsur kalan 21 kişi donarak hayatını kaybetti. @aa

Pakistan’da aralıksız 6 gündür devam eden yağmur ve kar yağışı sebebiyle 21 kişi arabalarında donarak 13 kişi de afet ve kazalarda hayatını kaybetti.

Donarak Öldüler

Şiddetli yağmur ve kar yağışları süren Pakistan’ın Murree şehrinde yoğun kar yağışı sebebiyle araçlarında mahsur kalan 21 kişi donarak hayatını kaybetti.

Başkent İslamabad’a 70 kilometre uzaklıktaki Murree şehrinde ve Galiyat bölgesinde, yoğun kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar dolayısıyla araçlarında mahsur kalan 21 kişi donarak öldü. Hayatını kaybedenler arasında bir polis memuru, eşi ve 5 çocuğu da bulunuyor.

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, hafta sonu tatili için bölgede seyreden çok sayıda araç sebebiyle trafiğin tıkandığını, bu durumu kontrol altına almak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Yoğun kar yağısı sonrasında Pencap eyalet yönetimi, Murree’yi afet bölgesi ilan etti.

Kar ve Sel Felaketi

Bu arada ülkenin Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde etkili olan kar ve şiddetli yağmurun yol açtığı afet ve kazalarda 13 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Hayber Pahtunhva’nın çeşitli bölgelerinde kar ve şiddetli yağmur nedeniyle yollar çöktü, çok sayıda ev yıkıldı. Afet ve kazalarda Upper Dir’de 6, Hayber’de 3 ve Mardan’da bir kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi yaralandı. Belucistan’ın Uthal bölgesinde de şiddetli yağmur sebebiyle bir evin çatısının çökmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyoir. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş