Dünya

Kazakistan’daki Olaylarda 5 Binden Fazla Kişi Tutuklandı

Olayların sakinleşmeye başladı Kazakistan'da aralarında yabancı ülke vatandaşlarının da bulunduğu 5 binden fazla kişi tutuklandı.
09 Ocak 2022
Kazakistan'da hükümet olayları kontrol altına aldı. Rusya olaylar sonrasında askeri birlik sevketmişti. @aa

Protesto gösterileri sonrasında büyük bir kaosun yaşandığı Kazakistan’da durum sakinleşmeye başladı. Hükümet, protestolarla başlayan, ancak daha sonra yağmaya dönüşen gösteriler sonrasında 5 binden fazla kişiyi tutukladı. Sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) fiyatlarındaki artışları protesto etmek için başlayan gösteriler sonrasında 16’sı güvenlik güçleri olmak üzere en az 60 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı ülke genelinde tutuklananların sayısını 5 bin 135 olarak açıklarken, tutuklananlar arasında yabancı ülke vatandaşlarının da bulunduğunu bildirdi. Ancak ülke ismi verilmedi.

Bakanlık çıklamasına göre, 300 kişi, üzerlerinde ateşli silahlar ve cep telefonları dahil çalıntı mallar ve yüksek miktarda para ile araba ve yaya olarak ülkeyi terk etmek için sınırı geçmeye çalışırken tutuklandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, protestoların yayılması sonrasında hükümetin istifasını kabul etmiş ve ülke genelinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etmişti. Rusya da ülkeye askeri kuvvet göndermişti.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş