Gündem

Almanya’da Köprüden Atlamak İsteyen Kadını Kurtaran Müslüman Tıp Öğrencisine Devlet Ödülü

Almanya’da 23 yaşındaki tıp öğrencisi Baran Kızılay bir arkadaşı ile, köprüden atlamak üzere olan bir kadının hayatını kurtardı. Eyalet hükûmeti bu ikiliyi ödüllendirdi.
13 Ocak 2022

Almanya’nın Bayern eyaletinde yaşayan tıp öğrencisi Baran Kızılay bir arkadaşı ile, köprüden atlamak üzere olan bir kadının hayatını kurtardı. Bavyera Eyalet Hükûmeti, 23 yaşındaki Baran’ı Christophorus Madalyası ile ödüllendirdi. Ödülü Nürnberg Belediye Başkanı Julia Lehner takdim etti.

Yaşanan olayı Camia Haber’e anlatan Baran Kızılay, “Bir Alman kadın kendinden geçmiş vaziyette, kendini yerlere atıyor, ‘kızım, kızım’ diye bağrıyordu. Daha sonra köprüden aşağı atlamaya çalışıyordu. Baktık kadın gerçekten atlayacak, yanımdaki arkadaşımla kadına doğru gittik, kolundan tuttuk ve polisi aradık.” diye kaydetti.

“Müslümanlık adına güzel bir iz bıraktıysam ne mutlu bana”

Bunun kendileri için çok önemli bir olay olduğunu vurgulayan Kızılay son olarak, “Şahsım adına inşallah insanlara bir tebliğ olmuştur diye düşünüyorum. Müslümanlık adına güzel bir iz bıraktıysam ne mutlu bana.” diye kaydetti.

“Müslümanlar olarak biz insanlara sahip çıkmalıyız.”

Kızılay’ın dinî eğitimini aldığı İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kuzey Bavyera Bölgesi’nin başkanlık görevini yürüten İsmail Satır da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim için insan önemli. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır. Biz bu gençleri bu manada yetiştirdik. Müslümanlar olarak biz insanlara sahip çıkmalıyız.” diye kaydetti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş