Gündem

Almanya Avrupa’ya Daha Fazla Mülteci Almak İstiyor

Almanya daha fazla mülteci kabul edilebilmesi için “AB Mülteciler Koalisyonu” kurulmasını istedi. Hristiyan demokrat muhalefet Bakan Fraeser'e sert tepki gösterdi.
17 Ocak 2022
Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa Birliği İçişleri Komisyonu Başkanı Ylva Johannson ile mülteci konusunu görüştü ve "mülteci koalisyonu" kurulmasını istedi. @BMI_Bund

Almanya, Avrupa’ya daha fazla mülteci almak istiyor. Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa Birliği İçişleri Komisyonu Başkanı Ylva Johannson ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Doğu Avrupa ülkelerinin mülteci almama politikasına karşı, mülteci almaya hazır olan diğer AB ülkeleri ile bir koalisyon kurulması önerisini getirdi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa Birliği’nin işleyen bir iltica sistemine sahip olabilmesi için yola girildiğini bunun da mültecileri kabul etmeye hazır diğer Avrupa Birliği ülkeleri ile bir koalisyon kurulması şeklinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Muhalefet Sert Tepki Gösterdi

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in bu açıklamasına muhalefetten sert tepki geldi.

Hristiyan Demokrat Birliği Hamburg Milletvekili Christoph de Vires, Bakan Faser’i “Bir Alman İçişleri Bakanı’nın en üst önceliği, yeni bir davetiye dağıtmak yerine, çok açık bir ‘dur’ işareti vermektir.: şeklinde eleştirdi.

Hristiyan Sosyal Birliği Avrupa Parlamentosu milletvekili Christian Doleschal da “mülteci koalisyonu” önerisini “Bu öneri sürekli bir yıkıma sürükleyecektir.” eleştirisinde bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş