Gündem

Avusturya’da Zorunlu Aşı 1 Şubat’ta Başlıyor

Avusturya’da zorunlu aşı 1 Şubat 2022 tarihinde başlıyor. Aşı olmayanlara başlangıçta 600 Euro ceza kesilecek. Aşıdan istisnalar da mümkün olacak.
17 Ocak 2022
@Christopher Dunker, BKA

Avusturya, koronavirüs pandemisine karşı aşı zorunluluğunu 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe koyacak. Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein ve Anayasa İşleri Bakanı Karoline Edtstadler ile birlikte yaptığı açıklamada kanun taslağının hazırlandığını ve Perşembe günü mecliste oylanarak yasalaşacağını açıkladı.

Aşıdan Muaf Olanlar

Avusturya ülkede ikametgahı olan 18 yaşından büyük herkesin 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren krornavirüs aşısı olmasını zorunlu kılan yasa tasarısını tamamladı. Tasarı Perşembe günü mecliste görüşülecek.
Yasa tasarısına göre, çocuklar ve 18 yaşından küçük gençlerle, hamileler ve tıbbi nedenlerle aşı olamayan kişiler istisna tutuluyor. İstisna için gerekli sağlık raporlarının ibraz edilmesi gerekiyor. İstisnaya, anksiyete bozukluğu benzeri hastalıklara sahip olanlar da dahil edilmiş bulunuyor.

Cezalar 15 Mart’tan sonra

Avusturya hükümeti aşı mecburiyetini bildiren bir mektup gönderecek. Bunun üzerine, aşı olmamakta ısrar edenler için cezaî müeyyide uygulayacak. Cezaî müeyyide ve kontroller ise 15 Mart’tan sonra başlayacak. İlk ceza 600 Euro’dan başlayacak. Aşı olmama tekrarında 3600 Euro’ya kadar ceza verilecek.

Ancak bir kişiye bir yılda en fazla 4 kez aşı olmama cezası yazılabilecek. Cezalara mahkeme yoluyla itiraz mümkün olacak. Bu sefer de istisna sınıfına girildiğinin belgelenmiş olması gerekecek. Ceza yazılmasından sonra iki hafta içerisinde aşı olunduğunda ise ceza affedilecek. Koronavirüs aşısı zorunluluğu 31 Ocak 2024 tarihinde son bulacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş