Gündem

Berlin’de Irkçılar Genç Dilan’ı “Yabancı” Olduğu İçin Hastanelik Etti

Almanya’nın başkenti Berlin’de ırkçılar 17 yaşındaki Dilan’a “pis yabancı” diyerek saldırdı. Genç kız saldırı sonrası hastaneye kaldırıldı.
09 Şubat 2022

Almanya’nın başkenti Berlin’de 17 yaşındaki Dilan ırkçıların hedefi oldu. 5 Şubat tarihinde tramvayda başlayan, daha sonra tramvay durağında devam eden olayda 3 adam ve 3 kadın olmak üzere 6 kişinin ırkçı saldırısına uğradı. Saldırganlar “pis yabancı” gibi hakaretler ederek, genç kıza tekmeler attı, boğazını sıktı ve yere savurdu. Hastaneye yatırılan Dilan’da beyin sarsıntısı, vücudunun birçok bölgesinde yara ve morarmalar tespit edildi.

“kadınlardan biri yüzüme yumruk attı”

Sosyal medyada konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan Dilan, olayın polis raporları ve yerel basında çarpıtıldığının altını çizerken, “Söz konusu altı kişi maskesiz bir şekilde tramvaya bindi ve bana yabancı olduğum için sataştı. Tramvaydan indiğimde peşimden geldiler, kadınlardan biri yüzüme yumruk attı ve defalarca tekmelemeye çalıştı. Bir diğeri ise saçlarımı çekti.” diye kaydetti.

“basının hakkımda yalanlar uydurmasını anlayamıyorum”

Polis raporları ve yerel basında ise durumun çok farklı lanse edildiğini belirten Dilan, “Olayların, ben maskesiz olduğum için başladığını yazmışlar. Bu yalan. Ben tramvayda maskeli, onlar maskesizdi. Tramvaydan indiğimizde maskemi çıkarmıştım ki zaten durakta bulunan herkes maskesizdi. Yerel basının benim hakkımda yalanlar uydurup, bunları yaymasını anlayamıyorum.” diye konuştu.

polis soruşturma başlattı

Dilan, olay esnasında telefonuyla çektiği kısa videoyu daha sonra polislere gösterdiğini belirtti. Polis, üç kadınla ilgili, ırkçı hakaret ve kasten yaralama iddiasıyla soruşturma başlattı. Olayla ilgili tanıkların arandığının altını çizdi.

Polisten yeni açıklama

Berlin Polisi’nden yapılan bugünkü açıklamada ise daha önceki raporun yanlış olduğunu belirtirken, “Olay yerindeki kamera kayıtlarında genç kızın tramvaya biniş ve iniş esnasında maskeli olduğunun görüldüğünü kaydetti. Sadece tartışma esnasında kısa bir müddet eliyle maskesini indirdiğini ifade etti. Saldırganların ise olay esnasında ağırlıklı olarak maskesiz olduğu ortaya çıktı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş