Gençlik

Fransa’da Müslüman Gençler Kardeşlik Kampında Buluştu

Fransa’nın Alpes bölgesinde toplam 102 genç her yıl düzenlenen kardeşlik kampında bir araya geldi.
MUSTAFA PALA
09 Şubat 2022

Fransa’da Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Alpes Bölgesi Gençlik Teşkilatı öncülüğünde organize edilen Suffa Kampı, CIMG Alpes Bölgesi’ne bağlı camilerden toplam 102 kişilik katılım ile gerçekleştirildi. Kamp ile Oyonnax Camisi’nin ev sahipliğnde gerçekleşti. İki gün süren kampta gençlere üç ana konu üzerinde dersler sunuldu.

“Hz. Ömer gibi gayretkâr olmalıyız”

Alpes Bölgesi Gençlik Teşkilatı Kurumsal İlişkiler Başkanı Abdul Samet Tanrıverdi tarafından Hz. Ömer’in hayatından kısa kesitler sunuldu. Tanrıverdi, gençlere Hz. Ömer gibi cesur ve adil olma konusunda gayretkâr olmaları gerektiğini vurguladı.

“Suffadaki Kardeşlik”

Oyonnax Camii Imam Hatibi Halil İbrahim Yılmaz, “Suffadaki kardeşlik” adlı sunumu ile katılımcılara ensar ve muhacirlerin almış oldukları eğitim sonrasındaki kardeşlik bağlarının altı madde üzerinden açıklamasını yaptı. Daha sonra gençler “Bowling”, “Laser Game” ve “Bilgi Yarışması” gibi sosyalet faaliyetlerle hem eğlenme hem de öğrenme imkânı buldu. İkinci gün ise cemaatle sabah namazı ile başlayan programda “Namaz ibadetinin önemi” hakkında sunum yapıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş