“Çocuğu Aileden Almak Gençlik Dairelerinin En Son Atacağı Adımdır”

Sosyal Pedagog Emine Arslan, Camia Haber’e Gençlik Daireleriyle alakalı konuştu. Arslan, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Almanya’da yaşayan birçok Türkiye kökenli ailenin çocuklarının Gençlik Daireleri (Jugendamt) tarafından haksız yere alındığı iddiaları gündemden düşmüyor. Özellikle göçmen kökenli ailelerin âdeta bir kâbus olarak gördüğü Gençlik Daireleriyle alakalı Sosyal Pedagog Emine Arslan,  Camia Haber’e açıklamalarda bulundu.

“çocukların bulundukları kurumlarda her zaman pozitif bir şekilde yer almalısınız”

Arslan, ailelerin anaokuldan itibaren çocukların bulundukları kurumlarda her zaman pozitif bir şekilde yer almaları gerektiğini ifade ederken, “Eğer aileler kendilerini bu toplumdan soyutluyorlarsa, o zaman kaygı duymalıdırlar. Aileler tüm sosyal alanlarda var olduklarını göstersinler ki çocuklarını ihmal ettikleri yönde iddialar olduğunda, anaokul eğitmeni, okuldaki öğretmen, çocuk doktoru, hepsi olumlu bir şekilde o aile hakkında geri bildirimde bulunsunlar. Gençlik Dairelerinin asli görevi çocuğu korumak. Aileler de bunu yaptığını kanıtlarsa, aynı sözü, aynı hedefi paylaşmış olurlar.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Pedagog Emine Arslan

“Bir tokat nedeniyle çocuğunuz elinizden alınabilir”

Gençlik dairelerinin görevinin aileleri güçlendirmek olduğunu belirten ve en son atılacak adımın çocuğu almak olduğunu belirten Aslan, “Eğer anne baba uyarıldıysa, fakat anne baba, verilen tavsiyeleri yerine getirmediyse çocuk alınır. Bu vakalar çoğaldıkça  Türk ailelerimizin endişelerini anlıyoruz ama kendileri de diyaloğa açık olmalı. Aileler kendilerini geliştirsinler.” dedi.

Çocuk eğitiminde anne babaların kendi aileleri tarafından uygulanan eğitim metotları her zaman en doğru yol ve metot olmayabilir, şiddetten özenle uzak durulması gerekir. Emine Aslan bundan yola çıkarak “Biz böyle gördük artık böyle de devam eder gibi fikirlerden vazgeçmeliyiz. Bir tokattan ne olur demeyin! Bir tokat nedeniyle çocuğunuz elinizden alınabilir.  Örneğin buranın yasaları  da 2000 yılından beri ‘dayak yoktur’ diyerek şiddete karşı çıkıyor. Buranın toplumsal kurallarını bilmek lazım. Bilinçli anne baba olmak lazım. Çocuğa değerini vermek lazım ki çocuk değerini dışarıda aramasın.” diye ekledi.

Şiddet varsa acil bir mahkeme ile çocuk hemen alınabilir

Gençlik Dairelerinin çocukları tek bir şikâyet üzerine ailelerin elinden alıp alamayacağı sorusuna ise Aslan, “Evet. Eğer evde bağrışmalar duyuluyorsa, polis geldiyse, aile içinde şiddet varsa, yani söz konusu çocuksa, çok hızlı bir şekilde acil bir mahkeme kurulup çocuk hemen alınabilir.” diye cevap verdi.(bb)

Almanya’da Mahkemeden Sevindirici Karar: Kuzey ve Yakup Evlerine Dönüyor