Toplum

Almanya’da Mahkemeden Sevindirici Karar: Kuzey ve Yakup Evlerine Dönüyor

Almanya'nın Dormagen şehrinde 16 Haziran'da darp iddiasıyla ailesinden koparılan Yakup ve Kuzey bebeği velayetleri mahkeme kararıyla yeniden ailesine verildi. Küçük çocuklar evlerine geri dönebilecekler.
18 Eylül 2020
@Camia

Almanya’nın Dormagen şehrinde 16 Haziran’da Gençlik Dairesi tarafından darp iddiasıyla ailesinden koparılan Yakup bebek ve abisi Kuzey yeniden ailesine kavuştu. 3 aydır devam eden yasal süreç mutlulukla sonuçlanırken, Neuss Yerel Mahkemesi küçük çocukların velayetini yeniden anne babasına verdi.

Evlerine Geri Dönebilecekler

Ailenin Avukatı Fatih Zingal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürecin çok zorlu geçtiğine dikkat çekti. Ailenin zorlu geçen hukuki süreçte gördükleri bütün baskıya rağmen çocuklarına şiddet uygulamadıklarını ispat ettiklerini kaydetti. Zingal, “En nihayetinde çocuklar anne ve babalarına kavuştular. Bu karar bizleri son derece memnun etti.” ifadelerini kullandı. Zingal, mahkeme kararı sonrası çocukların yeniden evlerine dönebileceklerini ifade etti. Baba Sertan Altınkaya’nın da mahkeme kararı sonrası eşi ve çocuklarını almak üzere yola çıktığını belirtti.

ÇOCUKLAR AİLELERİNDEN KOPARILMIŞLARDI

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesi, haziran ayında şok bir kararla karşı karşıya kalmıştı. Masadan düşen ve kemiğinde kırık tespit edilen Yakup Cemal bebeğe, Gençlik Dairesi 16 Haziran Salı günü mahkeme kararıyla el koymuştu. Yakup Cemal bebeğin 4 yaşındaki abisi de Gençlik Dairesi tarafından darp iddiası nedeniyle ailesinden koparılmıştı. Daha sonra da 26 Haziran’da görülen davada mahkeme anne ile çocukların bir sosyal merkezde gözetim altında tutulmasına hükmetmişti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş