Gündem

Rus Ordusu Ukrayna’da Başkent Kiev’e Doğru İlerliyor

Rusya, Ukrayna'ya askeri saldırısı çerçevesinde, başkent Kiev'e yönelik operasyonlarını hızlandırdı. AB Rusya’ya karşı yeni yaptırım kararı aldı.
25 Şubat 2022
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutların roket düşmesi sonucu hasar aldığı belirtilirken, 8 sivilin yaralandığı açıklandı. Roket saldırıları sonrası Koshytsa Sokağı'ndaki hasar gören apartmanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. @aa

Ukrayna’ya karşı hava harekatı başlatan Rus ordusu, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e doğru karadan da ilerliyor. Kiev çevressindeki Ukrayna ordusuna ait hedefleri vuran Rus ordusu, roketlerle şehri vurmaya başladı.

Rus ordusunun Ukrayna’ya ilerlemesi sonrasında Avrupa Birliği (AB) yeni yaptırım kararları alırken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, şehrin “korkunç roket saldırıları” ile vurulduğunu ve hasarlı binaların ve düşen uçakların kalıntıları olduğunu belirtti.

Rus ordusu karadan ilerliyor

Rusya, hava harekatlarının yanı sıra karadan da kenti baskı altına aldı. Ukrayna ordusu, Rus tanklarının ilerleyişini durdurmak için kentin etrafındaki 3 köprüyü havaya uçurdu.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Rus askerlerinin Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdiğini ve Kiev’e doğru hareket ettiğini bildirdi.
Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko da Rus askeri birliklerine ait tank konvoyunun İvankov ve Çernigiv tarafından başkent Kiev’e girmek üzere olduğunu bildirdi.

“Bugün çok zor bir gün olacak.” ifadesini kullanan Geraşçenko, Rus tanklarının Ukrayna’nın elinde olan tanksavarlarla yok edilebileceğine dikkati çekti.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Rusya-Ukrayna krizini görüşmek üzere Brüksel’de bir araya geldi. Toplantıya Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de video konferans yöntemiyle katıldı @aa

AB Yaptırımları

Brüksel’de olağanüstü zirve düzenleyen Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunan Rusya’ya karşı finans, enerji, ulaşım, ihracat kontrolü ve finansmanı ile vize politikası gibi çeşitli alanlarda uygulanacak yeni yaptırımları belirledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ülkelerin Rusya’ya karşı ortak hareket edeceğine işaret ederek “Kremlin’i sorumlu tutacağız.” dedi.

Liderlerin, Rus ekonomisi ve siyasi seçkinleri etkileyecek ağır ve hedefe yönelik yaptırım paketini onayladıkları belirten von der Leyen, yeni yaptırımların, finans, enerji ve ulaşım sektörlerini kapsadığını, ayrıca ihracat kontrolü ve ihracat finansman yasağı ile vize politikasını içerdiğini söyledi. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş