IGMG Genel Başkanı Ergün: “Dualarımız Ukrayna’daki Masum Sivillerle”

IGMG Genel Başkanı Ergün: “Dualarımız Ukrayna’daki Masum Sivillerle”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Ukrayna’da patlak veren savaşa dair bir açıklama yaptı. “Savaşların en büyük kaybedeni masum sivillerdir. Ukrayna’da da farklı bir şey olmayacak.” diyen Ergün savaşın bir an önce durdurulmasını istedi.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün Ukrayna’daki savaş münasebetiyle bir açıklama yaptı. “Dualarımız Ukrayna’daki masum sivillerle. Onlara yardımcı olmak hâlihazırda birinci öncelik olmalı.” diyen Ergün şunları söyledi: “Savaşların en büyük kaybedeni masum sivillerdir. Ukrayna’da da farklı bir şey olmayacak. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar orada da en büyük acıyı yaşayan kesim olacak. Avrupa kendini en kötü senaryoya hazırlamalı ve önlem almalıdır. Mağdurlara mevcut bütün imkânlarla yardım etmeli, gerektiği takdirde hızlı ve bürokratik engellere takılmadan onları korumaya almalıdır. Bu bağlamda, Yunanistan ve diğer ülkelerde insanlık dışı koşullarda yaşayan mültecilerin durumu da gözden kaçırılmamalıdır.”

Çatışmanın bir an önce bitirilmesi adına bütün dünyanın harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Ergün, “Birleşmiş Milletler, başarısız olan karar taslağından sonra savaşları sona erdirme çabalarını durdurmamalıdır. Masum insanların hayatlarının korunması, bütün politik ve ekonomik çıkarların önünde birinci öncelik olmalıdır.” dedi.

IGMG’nin yardıma muhtaç durumda bulunan insanlara yardım çalışmalarında bulunduğunu ve her zaman yardıma hazır olduklarını ifade eden Ergün, mültecilerin bu korkunç süreci bir an önce hiçbir zarar görmeden atlatmalarını umduğunu belirterek, sabır diledi.