Toplum

Miraç Kandili Huşu İle İdrak Edildi

İslam dünyası Mirac Kandili’ni huşu ile idrak etti. Camia Tv, Duisburg Mevlana Camii’nden Mirac Kandili için özel program yayımladı.
28 Şubat 2022
Camia Tv, Duisburg Mevlana Camii'nden Mirac Kandili özel programı yayımaldı.

Miraç Kandili  İslam dünyasında huşu ile idrak edildi. Müslümanlar geceyi Kur’ân-ı Kerîm okuyarak, namaz kılarak ve dua ederek geçirdi.

Peygamber Efendimizin (s.a.v.), Recep ayının 27. gecesinde Kabe’den Mescid-i Aksâ’ya götürülüp oradan da dünya semasına yükseltilmesini anmak üzere idrak edilen Miraç Kandili dolayısıyla Camia TV de özel yayın yaptı.

Yeni açılan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Duisburg Mevlana Camii’nden yapılan canlı yayında Maide-i Kur’an programı yapıldı. Programda ayrıca, IGMG Genel Merkez Hatibi Ünal Ünalan, Mirac hadisesinin anlamını açıkladığı bir sohbet yaptı.

Mâide-i Kur’an programı

Camia TV’de canlı olarak yayımlanan Maide-i Kur’an programını IGMG İhsan Sohbetleri Sorumlusu Ali Börek sundu.

Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması birincilerinden Ahmet Talha Karabulut’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan program yine Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması birincilerinden hafız Abdulkerim İleri’nin tilaveti ile devam etti.

Daha sonra da Iraklı kari Ali Jawad, Nuruosmaniye Camii İmam Hatibi hafız Fatih Kaya, İstanbul Eyup Sultan Camii İmam Hatibi kurra hafız Erhan Mete, Kur’an-ı Kerim okudu.

Duisburg Hafızlık Kurumu Müdürü Talip Toklu da bölgedeki hafızlık kurumları hakkında bilgi verdi. Program, Duisburg Mevlana Camii İmam Hatibi Yusuf Topçuk’un yaptığı dua ile sona erdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş