Gündem

Almanya “Yüksek Riskli Bölgeler” Listesini Güncelledi: Tüm Ülkeler Çıkarıldı!

Almanya'da Robert Koch Enstitüsü, yüksek riskli bölgesindeki tüm ülkeleri listeden çıkardı.
02 Mart 2022
@shutterstock

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü, yüksek riskli bölgeler listesi kriterlerine, “yüksek bulaşıcılık özelliği” maddesini ekledi. Buna göre 3 Mart 2022 tarihi itibariyle koronavirüs yüksek riskli bölgeler grubundaki tüm ülkeleri listeden sildi.

“daha az tehlikeli olduğu gözlemlendi”

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Omikron varyantının daha fazla yayılması neticesinde, bu varyantın daha önceki varyantlara göre daha az tehlikeli olduğu gözlemlendi.” ifadeleri yer aldı. Buna göre yüksek riskli ülkelerin, Omikron varyantının ne kadar yayıldığına göre değil, ne derece bulaşıcılık özelliğine sahip olduğuna bağlı olarak belirleneceği ifade edildi.

Daha önce şubat ayında Karl Lauterbach öncülüğünde Sağlık Bakanlığı, sadece Almanya’da yaygın olan Omikron varyantından daha tehlikeli özelliklere sahip varyantların bulunduğu ülkelerin yüksek riskli bölgeler listesine eklenmesi yönünde karar almıştı.

Listede 62 ülke yer alıyordu

Almanya’da yüksek riskli bölgeler listesinde son olarak başta Türkiye olmak üzere, Fransa, Danimarka, Avusturya, Hollanda ve Portekiz gibi çeşitli Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 62 ülke yer alıyordu. Ülkede riskli bölge sınıflandırması, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanşlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortak analiz ve karar sonucu belirleniyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş