Gündem

Almanya’da Üniversite Öğrencilerinden Hastaneye Çağrı: Başörtüsü Yasağına Son Verin!

Almanya’da başörtülü öğrencilere iş imkânı sağlamayan Marien Hastanesi’ne, Bochum Ruhr Üniversitesi öğrencileri açık mektup gönderdi. Mektupta “bu ayrımcılığa son verin” mesajı yer aldı.
02 Mart 2022

Almanya’da son aylarda başörtüsü tarışmalarının odak noktasındaki Marien Hastanesine bir tepki de Bochum Ruhr Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilciliği’nden geldi. Söz konusu hastanede staj yapmak isteyen öğrencilerin birçok defa hastane tarafından başörtüsü sebebiyle reddedilmesi sonucu Temsilcilik, bir açık mektup yayınladı.

“bu bir ayrımcılıktır”

Açık mektupta Marien Hastanesi’nin de ait olduğu St. Elisabeth Katolik Hastaneler Grubu yönetimine başörtüsü yasağını durdurması yönünde çağrıda bulunuldu. Söz konusu başörtüsü yasağının bir ırkçılık olduğu ve mevcut eşitsizliğinin bu şekilde daha da pekiştirildiği belirtildi. Mektubun devamında, “Bu kariyer perspektif kısıtlamaları, temsilciliğimiz tarafından kabul edilemez.” ifadeleri kullanıldı.

“başörtüsüne karşı tutumunuzu gözden geçirin”

Yayınlanan mektupta hastanenin bu kararları “tarafsızlık ilkesine” atıfta bulunarak aldığı eleştirilirken, “21. yüzyılda akademik kurumlarda toplumdaki çeşitliliği yansıtmak önemli. Özellikle akademik bir sağlık kurumu olarak bir hastane iyi bir örnek oluşturmalıdır.” ifadeleri yer aldı. Öğrenci Temsilciliği, hasteneye, başörtüsüne karşı tutumunu gözden geçirmesi talebinde bulundu. Temsilcilik son olarak, gelecekte kendisini ‘Üniversite Hastanesi” olarak adlandırmak isteyen kurumların, tüm tıp öğrencilerine iş imkânı sağlaması gerektiğinin altını çizdi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş