BM Genel Kurulu 15 Mart’ı ‘Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü’ Kabul Etti

BM Genel Kurulu 15 Mart’ı ‘Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü’ Kabul Etti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 15 Mart’ı ”Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü” kabul etti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 15 Mart’ı ”Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü” kabul etti. Kararda, insan haklarına ve farklı din ve inançlara saygıya dayalı, hoşgörü ve barış kültürü ile küresel diyaloğu teşvik eden uluslararası çabaların güçlendirilmesi çağrısı yapıldı. Kararda ayrıca dini inançları nedeniyle kişilere ve tüm ibadet yerlerine yönelik her türlü şiddet olayı güçlü bir şekilde kınandı.

Birçok üye ülke alınan kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Fransa, Hidistan ve Avrupa Birliği yetkilileri ise söz konusu kararla alakalı çekimser olduğunu ifade ederken, “Dinlere karşı tahammülsüzlük tüm dünyada hakim durumda. Alınan karar sadece İslamiyeti kapsarken, diğer dinleri dışlıyor.” diye kaydetti.

Pakistan Başbakanı İmran Khan da Müslümanları bu gelişmeden dolayı tebrik ederken, “İslamofobiye karşı sesimiz duyuldu ve Birleşmiş Milletler yol gösterici bir karar aldı. BM, sonunda bu dünyanın karşı karşıya kaldığı bu büyük meydan okumanın (İslamofobinin) farkına vardı.” diye konuştu.(AA,C)