Gündem

İrlandalı Yazar Billy O’Shea Danimarka Vatandaşlığını Reddetti

Kingdom of Clockwork kurgu bilim serisinin İrlandalı yazarı Billy O’Shea, tokalaşma mecburiyetini reddettiği için ikinci kez Danimarka vatandaşlığı alamadı.
26 Mart 2022
İrlanda asıllı yazar Billy O'Shea, Danimarka vatandaşlığı almak için tokalaşmayı ikinci kez reddetti: “Ne dindarım ne de tokalaşmaya karşıyım!” @facebook

41 yıldır Danimarka’da yaşayan İrlanda asıllı yazar ve tercüman Billy O’Shea, tokalaşma mecburiyetini protesto etmek amacıyla Danimarka vatandaşlığını ikinci kez reddetti. 2020 yılında belediye başkanı ile tokalaşmadığı için Danimarka vatandaşlığı alamayan Kingdom of Clockwork kurgu bilim serisi ile tanınan Billy O’Shea kendisine tekrar verilmek istenen Danimarka vatandaşlığı için bu kez de tokalaşmadı.

Billy O’Shea, vatandaşlık belgesini almak isterken tokalaşmak istemedi. Bunun yerine şapkasını çıkararak öne eğilme şeklindeki geleneksel Danimarkalı selamı veren yazar O’Shea, bu davranışı ile yasaya aykırı davrandığı için ikinci kez Danimarka vatandaşlığı alamadı.

Danimarka’da çıkarılan bir yasaya göre, vatandaşlığa geçenler vatandaşlık belgesini veren devlet görevlisi ile tokalaşmak zorunda. Ancak, İrlanda asıllı yazar, yasaya göre de olsa hiç kimsenin kendisini tokalaşma mecburiyeti altında aşağılayamayacağını ifade ederek ikinci kez Danimarka vatandaşlığını almadı.

Ne dindarım ne de tokalaşmaya karşıyım!

1981 yılından beri Danimarka’da yaşadığını, tören öncesinde belediye başkanı ile tokalaştığını da bildiren yazar O’Shea, “Ne dindarım ne de tokalaşmaya karşıyım!” dedi.

Yazar Billy O’Shea vatandaşlık alamama uğruna tokalaşmayı reddetmesini “Beni hoşça karşılamak isteyeni ben de hoşça karşılarım. Bana uzatılan ele ben de elimi uzatırım. Ama kimse bana, yasal olarak tokalaşmak mecburiyetindesin, diyemez.” şeklinde değerlendirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş