“13 Yıl Hapis Cezası Alan Göçmen Dostu Riace Belediye Başkanı Aklansın”

“13 Yıl Hapis Cezası Alan Göçmen Dostu Riace Belediye Başkanı Aklansın”

Son bir ayda 40 bin Ukraynalı mülteciyi kabul eden İtalya’da, Afrikalı göçmenlere iyi davrandığı için 13 yıl hapse mahkum edilen Riace eski Belediye Başkanı Domenico Lucano hakkındaki suçlamaların kaldırılması istendi.

Dünya sol hareketi Progressive International,  13 yıl hapse mahkum edilen İtalya’nın Riace kasabasının göçmen dostu eski Belediye Başkanı Domenico Mimmo Lucano’nun hakkındaki tüm suçlamaların kaldırılmasını istedi. İtalya dahil tüm Avrupa’da Ukraynalı mültecilerin şartsız kabul edilmesi ve bürokratik engellerin kaldırılması üzerine, Lucano’nun durumun yeniden incelenmesini isteyen Progressive International, zorda kalan insanlara yardım etmenin cezalandırılamayacağını ifade etti.

Son bir ay içerisinde İtalya, Ukraynalı 40.000 mülteciyi kabul etti.

Lucano’nun insani bir göçmen politikası uyguladığı için cezalandırıldığına dikkat çeken Progressive International, Lucano’nun bir belediye başkanı olarak şimdi Avrupa Birliği’nin Ukraynalı mültecilere uyguladığı politikayı icra ettiğine vurgu yaptı. Riace eski Belediye Başkanı Lucano, uyguladığı göçmen politikası ile Avrupa Birliği tarafından da ödüllendirilmişti.

Domenico Mimmo Lucano, iç göç nedeniyle hayalet kasabaya dönen Riace’ye Akdeniz’den gelen göçmenleri yerleştirerek eğitim ve iş imkanı sağlamış ve uluslararası alanda örnek belediye başkanı olarak gösterilmişti. Lucano, kasabaya gelmek isteyen göçmenlere ikamet ve çalışma izni vermiş, evlilik yoluyla gelenlerin nikahlarını kıymış, terkedilmiş ev ve iş yerleri ile okulları tamir ederek hayatı yeniden canlandırmıştı. Lucano, “yasadışı göçü teşvik etmek” ve “sahte evrak” düzenlemekle suçlanmıştı.