Toplum

Almanya’da Çocuk Başına 100 Euro’luk Yardımdan Kimler Faydalanabilecek?

Almanya’da hükûmet çocuk başına 100 Euro’luk ek aile yardımı planlıyor. Peki bu yardımdan kimler faydalanabilecek? Ödemeler ne zaman gerçekleşecek? Detaylar haberimizde.
13 Nisan 2022
@aa

Almanya’da yükselen enerji fiyatları nedeniyle koalisyon hükûmeti, 100 Euro’luk yeni ek aile yardımı yapılacağını duyurdu. Planlanan yardıma göre ailelere çocuk başına 100 Euro verileceği aktarıldı. Peki bu yardımdan kimler faydanalabilecek ve ödemeler nasıl ve ne zaman gerçekleştirilecek? Camia Haber, konuyu sizler için araştırdı.

Kimler Faydalanabilecek?

Alman hükûmeti 24 Mart 2022 tarihinde ailelere çocuk başına 100 Euro’luk yardım konusunda karar aldı. Yapılan yardım ile hedefin, aileleri, artan enerji fiyatları noktasında bir nebze rahatlatmak olduğu aktarıldı. Yardımdan sadece sosyal yardım alan kişilerin faydalanabileceğinin altı çizildi.

Yardım nasıl sağlanacak?

Ödemelerin, 2021 yılında yapılan aile bonusunda olduğu gibi aile kasaları üzerinden gerçekleştirileceği bildirildi. Ayrıca planlanan yardımın çocuk parasına ek olarak ödeneceğinin altı çizildi.

Ne zaman ödenecek?

Alman hükûmeti ödemelerin ne zaman gerçekleştirileceğini henüz açıklamadı. Yapılan açıklamada sadece ödemelerin en hızlı şekilde yapılacağı ifade edildi. Buna göre 100 Euro’luk yardımın banka hesaplarına tam olarak hangi tarihte yatacağı netleşmiş değil.

Nafakalar yardımı etkileyecek mi?

Aile yardımında, ödenen nafakaların rol alıp almayacağı da henüz netlik kazanmadı. 2021 yılında yapılan aile yardımında, nafaka ödenen kişilerden, aile yardımının yarısı kesilebiliyordu. Buna göre nafaka ödeyen taraf, 150 Euro olan aile yardımınından 75 Euro eksiletbiliyordu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş