Toplum

Almanya’da Pandeminin Ardından Camilerde Toplu İftarlar Tekrar Başladı

Almanya’da pandemi nedeniyle ara verilen camilerde toplu iftarlara tekrar start verildi.
13 Nisan 2022
@Camiahaber

Almanya’da korona salgınının başladığı günden bu yana yapılamayan toplu iftarlara pandemi koşullarının gevşetilmesiyle tekrar start verildi. Almanya’nın değişik şehirlerinde yüzlerce kişinin aynı sofrada oruçlarını açtıkları ve Alman komşularını davet ettikleri iftarlara vatandaşlar büyük bir rağbet gösteriyor.

İslam Toplumu Milli Görüş Köln Bölgesi’ne bağlı olarak hizmetlerine devam eden Eitorf Türk Veliler Birliği’de geçtiğimiz günlerde büyük bir iftar organizesi düzenledi. Siegtal Gymnasium’un Leonarda adlı salonunda yapılan iftara yaklaşık 350 kişi katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan programda cemiyet başkanı Yahya Altın, yaptığı konuşmasında katılan bütün misafirlere teşekkür etti ve yeniden korona öncesi günlere yaklaşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Eitorf Türk Veliler Birliği’nin iftarına Eitorf Belediye Başkanı Reiner Viehof’ta katıldı. Viehof yaptığı konuşmada böyle bir ortamda olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek Müslümanların Ramazan ayını kutladı. Yapılan konuşmalardan sonra semazen gösterisi ve ney dinletisi yapıldı.

İslamı seçerek Müslüman olan Mikail Krämer da ramazan ayı ve oruç hakkında programa katılanlara Almanca bir sunum yaptı. Okunan ezan ile birlikte 350 kişi iftar etti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş