Toplum

IGMG’nin Köln’deki İftarında Göç ve Mülteci Sorununa Dikkat Çekildi

Almanya’da Köln kentinde IGMG Genel Merkez’de düzenlenen iftar programında Avrupa’daki Türk sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
21 Nisan 2022
@Camiahaber

Almanya’nın Köln kentindeki İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Merkezi’nde düzenlenen iftara Avrupa’daki Türk sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, yaptığı konuşmada, Avrupa’da son dönemlerde yaşanan güncel konulara yönelik değerlendirmede bulundu.

“hükümet programında olumlu maddeler var”

Genel Başkan Ergün, yeni hükümetin Müslüman ve göçmen kökenliler noktasındaki hükümet programında olumlu maddelerin olduğunu belirtti. Hükümetin ilk söylem ve eylemlerinin de ümit verici olduğunu belirten Ergün, “Umarız ilerleyen yıllarda ırkçılıkla, aşırı sağla mücadelede, göç politikası, vatandaşlık hakları gibi konularda da istikrarlı şekilde somut çalışmalar yapılır ve fiiliyata geçer.” diye konuştu.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün @aa

“100 binlerce Ukraynalı çeşitli ülkelere iltica etti”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş da yaptığı konuşmada mülteci konusuna değinirken, “Çeşitli ülkelerde yaşadığı ülkeyi bırakmak zorunda olan insanlar var. Bunlara mevcut durumda Ukraynalılar da eklendi. Oradaki savaş, çocuk ve kadınların iltica etmesine sebep oldu. 100 binlerce Ukraynalı vatandaş Avrupa’da çeşitli ülkelere iltica etti. Bazıları bizim camilerimizde yardım gördü. Özellikle bu camilerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” diye kaydetti.

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş @Camiahaber

“İnsan hayatının korunması noktasındaki duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz”

Geçtiğimiz günlerde Kudüs’ten de iç acıtıcı kareler geldiğini belirten Altaş, “Siviller, kadınlar ve çocuklar büyük sıkıntı içerisinde. Nefret ve savaş güdülüyor. Biz, dindar insanlar olarak nefret ve savaşa karşıyız. Buna göre diyaloğu teşvik etmeliyiz. İnsan hayatının korunması noktasındaki duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Savaşları durdurma gücümüz olmayabilir fakat bu zor zamanlarında mazlumların yanında olabiliriz.” diye belirtti.

@aa

İftar programında davetliler arasında ayrıca Ümit Vural (IGGÖ), Dolkun İsa (Dünya Uygur Kurultayı Başkanı), Mehmet Üstün (Belçika Exekutiv Başkanı), Prof. Muna Tatari (Akademisyen), Turhan Kaya (Köln Başkonsolosu) ve Ayşegül Gökçen Karaarslan (Düsseldorf Başkonsolosu) hazır bulundu.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş