Gündem

Avrupa’da Ramazanda Binlerce Müslüman Genç Hayırlı Gece Programlarında Buluşuyor

Avrupa'da Ramazan ayında İslam Toplumu Millî Görüş Gençlik Teşkilatı çeşitli bölgelerde "Hayırlı Gece" programlarında binlerce genci biraraya getiriyor. 
RAMAZAN KOÇ
21 Nisan 2022
@Camiahaber

Avrupa’da Ramazan ayında İslam Toplumu Millî Görüş Gençlik Teşkilatı çeşitli bölgelerde “Hayırlı Gece” programlarında binlerce genci biraraya getiriyor. Buna göre Viyana İslam Federasyonu (VIF) Gençlik Teşkilatı da 9 Nisan akşamı Gänserndorf Camii’nde Hayırlı Gece Programında buluştu. 130’un üzerinde gencin katıldığı Hayırlı Gece programı, iftar ile başladı ve sabah namazı ile sona erdi.

“Allah Teâlâ’ya bizi Müslüman yarattığı için hamd etmeliyiz”

Yoğun bir katılım ile iftar ikramıyla başlayan Hayırlı Gece programı, IFW Gençlik Başkanı Enes Pek’in hitabeti ile devam etti. Konuşmasında, cep telefonunun ve sosyal medya konusunda konuşan Pek, bunların ayrı bir ilmihali olduğunu söyledi. Pek ayrıca Allah’ın rahman ve rahim sıfatlarına değindi. Enes Pek, Allah’a hamd edilmesi gerektiğini belirtirken, “Allah Teâlâ’ya bizi Müslüman yarattığı için hamd etmeliyiz. Ümmeti Muhammed eylediği için hamd etmeliyiz. Rızkımızı üstlendiği için hamd etmeliyiz. Ayıplarımızı örttüğü için hamd etmeliyiz. Bizi İslam din için çalışanlardan yaptığı için hamd etmeliyiz.” diye konuştu.

Viyana hafızlık öğrencileri imamlığında ve müezzinliğinde teravih tamazı kılındı ve ardından program toplu zikir, hatim ve sohbet ile devam etti. Sahura kadar devam eden Hayırlı Gece programı, sabah namazının kılınması ile sona erdi.

Düsseldorf’ta da yüzlerce genç biraraya geldi

IGMG Düsseldorf Bölgesi’nde de 16 Nisan 2022 tarihinde Hayırlı Gece programı düzenlendi. Yüzlerce gencin katılım sağladığı programda IGMG Düsseldorf Bölge Başkanı Bayram Kılıç ve Gençlik Teşkilatı Başkanı Yusuf Gönç kısa konuşma yaptı. Ardından teravih namazı, zikir, hatim ve sohbet ile gençler maneviyat dolu bir gece geçirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş